]]>

Guide til dig som TR: Håndtering af spørgsmål om OK24-lønreguleringer

Lønreguleringer som følge af OK24: hvad og hvornår?

Her finder du som TR en guide til håndtering af spørgsmål fra dine medlemmer om lønreguleringerne efter OK24 

”Ja” til OK24

Det blev et klart ja til overenskomstresultatet blandt Djøf Offentligs medlemmer, og OK24 er nu godkendt på det offentlige område.

Med OK24 følger flere forbedringer af løn- og ansættelsesvilkår til de offentligt ansatte, og den første lønregulering er godt på vej (hvis ikke den allerede er fremme) på lønsedlen. Uanset hvornår lønforbedringen kan ses på lønsedlen, så bliver den udbetalt med tilbagevirkende kraft til 1. april 2024.

Forstå lønsedlen efter OK24-reguleringerne

Djøfs medlemmer er naturligvis meget interesseret i at sikre sig, at de får de korrekte reguleringer efter overenskomsten. Flere medlemmer rækker allerede nu ud til Djøf, men også til jer tillidsrepræsentanter.

Hvis du oplever at få spørgsmål fra dine medlemmer om OK24-lønreguleringerne, så får du her en kort guide med henvisninger til medlemmerne:

  • Djøfs lønoversigt
    Her kan medlemmerne selv finde deres grundlønsindplacering omskrevet til nutidskroner (1. april 2024-niveau). Det gælder for de tre sektorer (stat, region og kommune) og for de forskellige lønindplaceringer (fuldmægtig, special- og chefkonsulent med videre).
  • Djøfs løn- og tillægsberegner
    Her kan medlemmerne selv omregne deres løn eller tillæg til nutidskroner.
  • OK24
    Her kan medlemmerne læse mere om OK24 helt generelt, men også finde eksempler på betydningen af lønreguleringerne i flere konkrete situationer.

Hvis dine medlemmer stiller dig spørgsmål til de konkrete beregninger på deres egne lønsedler, så må du som tillidsrepræsentant meget gerne henvise dem til at kontakte jeres lokale HR og/eller lønkontor, da det er dem, der sidder med lønsystemerne og beregningerne.

Få overblikket over OK24

Indtil overenskomsterne er redigeret og underskrevet, kan du få et overblik over overenskomstresultatet i den tekniske gennemgang og på vores OK24-side.

Læs den tekniske gennemgang

Besøg vores OK24-side