Fortrolighed
Medlemmernes personoplysninger skal altid behandles fortroligt. Det betyder, at disse oplysninger ikke må ligge frit tilgængeligt på et skrivebord eller i en mappe på netværket eller i en fysisk mappe som andre end TR kan orientere sig i. Det er derfor en god idé at få et skab, der kan låses og en del af netværket, som kun du som TR har adgang til. Husk også at ”låse” computeren, når du forlader din arbejdsplads og del ikke dit password med andre.
Medlemskab af en faglig organisation er en følsom oplysning efter persondataforordningen. Det betyder, at du ikke hverken direkte eller indirekte må afsløre, om en person er medlem eller ikke medlem. Gør det derfor til en vane at bruge BCC-feltet, når du udsender mails til dem du er TR for, fx i forbindelse med indkaldelse til arrangementer, udsendelse af nyhedsbreve eller deling af lønoplysninger.
Medlemsdata må ikke deles med udenforstående. Det betyder, at det kun er dig og eventuelt TR-suppleanten, der skal have adgang til medlemmers persondata, og at du skal være meget opmærksom på ikke at dele disse informationer med andre kolleger – heller ikke andre medlemmer, som du repræsenterer som TR.
Et godt råd er at anonymisere data, hvis du ønsker at opbevare data i en længere periode. For at anonymiseringen er effektiv, må det heller ikke indirekte fremgå, hvem oplysningerne vedrører.