]]>

DeFacto

Djøf mener

Kommentarer fra to af Djøfs formænd

Allan Luplau, formand for Djøf Privat

Danmark sakker bagud i innovationskapløb

”Det er klogt, at regeringen vil øge andelen af højtuddannede i den private sektor, så danske virksomheder kommer op i den internationale elite. Men så nytter det ikke kun at kigge rundt i Europa. Vi er altså også i konkurrence med Asien. Når man er nr. 10 i Europa, er man kun nr. 18 globalt set.”

Højtuddannede skaber høj værdi

”Vejen til vækst er enkel. Vi skal uddanne flere højtuddannede bedre. Og så skal virksomhederne ansætte dem. En gevinst for virksomheden hvert år på op til 800.000 kr. pr. højtuddannet efter lønnen er betalt. Det er ikke nogen dårlig forretning.”

Produktiviteten varierer voldsomt

”Christiansborg skal sikre virksomhederne gode rammevilkår. Men der er også nogle virksomheder, der må kigge indad. Når de højproduktive virksomheder kan skabe 4 gange så meget værdi pr. medarbejder, som deres lavproduktive branchefæller, må nogle virksomheder spørge sig selv: Er vi skarpe nok?"

Lisa Herold Ferbing, Formand for Djøf

Erhvervsudvikling vrider Danmark skævt

”Beskæftigelsesvæksten sker i klynger over hele verden. Også i Danmark. Vi har kun to vækstcentre: Hovedstaden og Østjylland. Det må vækst- og beskæftigelsespolitikken tage bestik af, hvis målet er fortsat vækst. Alt andet er ønsketænkning."

Skæv vækst udfordrer jobindsats

”Vækstcentrene i Danmark suger job og arbejdskraft til sig og er motoren i mobiliteten. Det logiske er at koordinere beskæftigelsesindsatsen fra vækstcentrene. Det giver ingen mening at sprede indsatsen ud i hele landet med et jobcenter i hver kommune, som ikke er forpligtet til at samarbejde. Og slet ikke for de højtuddannede, hvor langt størstedelen af deres arbejdsmarked findes i vækstcentrene.”

Torben Gross
Torben Gross, Pressechef
Telefon: 33 95 99 29