Politifolk versus bankrådgivere
Politifolk er en af de faggrupper, som ligger helt i top, når befolkningen skal vurdere dem på, hvor nødvendige, ansvarlige og hårdtarbejdende de er.
”Politifolk er en profession, som har formået at skabe en meget klar forestilling om, hvad de laver, og hvilken funktion de har, samtidig med at de udfører noget, som mange af os tillægger stor værdi,” siger Gitte Sommer Harrits.
Hos Politiforbundet glæder formand Claus Oxfeldt sig over undersøgelsens resultat og forklarer det bl.a. med omstilling til en mere dialogorienteret tilgang:
”Vi er blevet bedre til selvransagelse og evaluering af vores arbejde. Samtidig er vi også blevet så moderne, at vi er kommet på Facebook og Twitter. Det gør, at vi kan være lidt friske i bemærkningen, og det hele ikke behøver være så stift og gammeldags. Det tror jeg, befolkningen sætter pris på.”
I den anden ende af skalaen befinder bankrådgiverne sig. Deres blakkede renommé mener Gitte Sommer Harrits primært skyldes, at de har fået mange tæsk under finanskrisen, og at det er uigennemskueligt, hvad de laver.
Det er et billede, som Kent Petersen, formand for Finansforbundet, bestemt kan genkende. Han konstaterer også, at bankrådgiverens dårlige image sætter trivslen i sektoren under pres:
”Mange af vores medlemmer er hårdt medtagede af det mediebillede, der er blevet tegnet under finanskrisen. Samtidig er det svært at anskueliggøre, hvad vi konkret gør. Fx har politi og lærere en tæt kontakt med befolkningen, hvor det kun er ret få, der har direkte kundekontakt i en bank. Så får befolkningen måske et billede af et bureaukrati, der sidder og virker i baggrunden.”
