]]>

Djøf

Et samfundsvidenskabeligt blik på den grønne omstilling

I denne interviewundersøgelse stiller vi skarpt på, hvordan samfundsvidenskabelige kompetencer skal bringes i spil i den grønne omstilling.

Et samfundsvidenskabeligt blik på den grønne omstilling

I Danmark har vi en ambition om at reducere CO2-udslippet med 70 pct. i 2030, og i 2050 skal vi være et klimaneutralt land. Det er måske de mest ambitiøse klimamål globalt set, og hvis vi lykkes med at indfri vores målsætning, er det ikke kun godt for Danmark, men også for resten af verden. For endnu engang vil danske løsninger vise vejen globalt.

Derfor har Djøf i denne undersøgelse bedt en række eksperter om at dele deres samfundsvidenskabelige perspektiver på den grønne omstilling. Fra de overordnede tendenser til de konkrete problemer. Fra produktionshallerne i virksomhederne til auditorierne på universiteterne.

Det har vi gjort ved at interviewe 15 førende eksperter fra forskningsverdenen, den private og offentlige sektor, fonde, tænketanke, råd og interesseorganisationer, der alle på den ene eller anden måde beskæftiger sig med bæredygtighed og grøn omstilling for at besvare spørgsmålet: Hvordan kan samfundsvidenskaberne bidrage endnu mere til den grønne omstilling?

Læs undersøgelsen

Her kan du læse Djøfs undersøgelse, der stiller skarpt på samfundsvidenskabelige kompetencer i den grønne omstilling.

Undersøgelse: Et samfundsvidenskabeligt blik på den grønne omstilling