]]>

Pressemeddelelse

Djøf om overenskomstforliget i staten: Pæne lønforbedringer og vigtige Djøf-aftryk

Allerede den 1. april vil medlemmerne kunne mærke, at deres løn stiger betragteligt. Det er tiltrængt efter en periode med høj inflation.

11.02.2024

Her til eftermiddag er forhandlingerne om OK24 på statens område endelig faldet på plads.

Der er med OK24-forliget i staten aftalt en samlet økonomisk ramme på 8,8%, som rummer plads til, at de statslige lønninger får et tiltrængt løft i den kommende overenskomstperiode på 2 år. Og allerede den 1. april får de statslige ansattes løn et løft på 5,9%.

Formand for Djøf Offentlig Johanne Nordmann siger om overenskomstresultatet: ”Vores medlemmer har som alle andre lønmodtagere mærket inflationen spise af deres købekraft i den forgangne overenskomstperiode. Jeg er derfor tilfreds med, at vi er nået frem til en solid økonomisk ramme for OK24-forliget og nogle pæne lønforbedringer i løbet af perioden”

Resultatet indeholder også en markant lønforbedring til special- og chefkonsulenterne i departementerne, hvor der er blevet aftalt et såkaldt departementstillæg.

Udover forbedring af lønnen har det for Djøf været vigtigt, at der ved forhandlingerne blev fundet fælles løsninger, som giver vores medlemmer i statsadministrationen mere fleksibilitet.

Johanne Nordmann konstaterer: ”Det har været afgørende, at vi som parter finder fælles løsninger. Derfor er jeg utroligt glad for, at der aftalt en opsparingsordning for alle statsansatte, som betyder, at det nu bliver muligt at opspare frihed bl.a. via fx 6. ferieuge. Og vi har også aftalt en opsparingskonto, som skaber økonomisk grundlag for at kunne tage pauser eller foretage skift i arbejdslivet” og fortsætter ”men vi er ærgerlige over, at vi ikke i fællesskab fandt nogle solide løsninger i forhold til arbejdspres, men vi dog taget et skridt i den rigtige retning”

For chefer og ledere i staten er der aftalt generelle lønforbedringer – hertil kommer særlige lønforbedringer for den store gruppe af kontor- og afdelingschefer mv.

Formand for offentlige chefer i Djøf Hanne Fugl Eskjær siger: ”Jeg er tilfreds med, at der har været fokus på at få løndannelsen et skridt i den rigtige retning, så effekten af høj inflation for medlemmernes løn minimeres mest muligt.

Udover de generelle lønforbedringer er det lykkedes at få sat et par tydelige aftryk for cheferne på statens aftaleresultat. Hanne Fugl Eskjær siger i den anledning” Det er positivt, at vores langsigtede sigtelinjer for lønudviklingen for chefer på kontraktrammeaftalen bærer frugt. Det er lykkedes at få løftet løndannelsen for en gruppe af kontor- og afdelingschefer mv.

 

Følg med i forhandlingerne på djoef.dk/ok24.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Anne Hedegaard

Der er mange gode elementer i OK 24 overenskomsten. Men der er mange konsulenter i min styrelse, som undrer sig over, at konsulenterne i departementerne skal have et særligt departementstillæg. Vi anderkender fuldt ud, at de ofte kan være meget pressede, men det kan vi så absolut også være i styrelserne, særligt i de styrelser, hvor vi rent faktisk udfører departementsopgaver så som at skrive faglige oplæg til forhandlinger, udarbejde lovforslag mv. Jeg har her til morgen fået mange henvendelser fra frustrerede kolleger, som synes, at det arbejde, konsulenterne i styrelserne udfører, bliver nedvurderet, og at departementstillægget er med til at skabe et A- og B- hold i staten. Dette, synes vi ikke, er hensigtsmæssigt, særligt set i lyset af, hvor svært det er at rekruttere AC’ere i staten i øjeblikket. Og vi undrer os over, at tillæg af konsulenterne i departementerne ikke sker inden for rammerne af de årlige lønforhandlinger, da Ny Løn jo netop giver mulighed for en større lokal løndannelse, således at lønnen i højere grad kan tilpasses den enkelte medarbejder, og at lønstrukturen kan tilpasses den enkelte arbejdsplads.

Martin

Som konsulent i en af de udflyttede styrelse, kan jeg kun være enig i disse betragtninger.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Anne Hedegaard

Der er mange gode elementer i OK 24 overenskomsten. Men der er mange konsulenter i min styrelse, som undrer sig over, at konsulenterne i departementerne skal have et særligt departementstillæg. Vi anerkender fuldt ud, at de ofte kan være meget pressede, men det kan vi så absolut også være i styrelserne, særligt i de styrelser, hvor vi rent faktisk udfører departementsopgaver så som at skrive faglige oplæg til forhandlinger, udarbejde lovforslag mv. Jeg har her til morgen fået mange henvendelser fra frustrerede kolleger, som synes, at det arbejde, konsulenterne i styrelserne udfører, bliver nedvurderet, og at departementstillægget er med til at skabe et A- og B- hold i staten. Dette, synes vi ikke, er hensigtsmæssigt, særligt set i lyset af, hvor svært det er at rekruttere AC’ere i staten i øjeblikket. Og vi undrer os over, at tillæg af konsulenterne i departementerne ikke sker inden for rammerne af de årlige lønforhandlinger, da Ny Løn jo netop giver mulighed for en større lokal løndannelse, således at lønnen i højere grad kan tilpasses den enkelte medarbejder, og at lønstrukturen kan tilpasses den enkelte arbejdsplads.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.