]]>

Djøf

Et typisk netværksforløb

I Djøf har vi haft faglige netværk siden 2007 og vi starter ca. 60 nye netværk op pr. år. Et typisk netværk indeholder 5 møder og kan være helt eller delvist faciliteret af en konsulent fra Djøf og med eller uden brugerbetaling.

Netværket skabes –  møde 1

Vi samler netværkets deltagere til en ”arbejdsgruppe” med fælles mål og spilleregler. Vi afstemmer gensidige forventninger og sparrer om konkrete faglige udfordringer. I løbet af mødet knytter du de første bånd af fortrolighed og tillid, som binder netværket sammen.

På møde 1 lægger vi planerne for de kommende møder med emner og mødeværter. Arbejdet fortsætter i møde 2, hvor vi fortsat arbejder med kendskab til hinanden i netværksgruppen.

Netværket på arbejde - møde 2-4

Vi arbejder med de konkrete emner, som netværket har: fx forandringsledelse eller rollerne på jobbet. Vi bruger jeres cases og udfordringer og udforsker perspektiver og handlemuligheder. Det sker individuelt, i par, i mindre grupper og i plenum. På de faciliterede netværk er det facilitator som leder mødet og styrer tiden.

Netværkets fremtid - møde 5

I slutningen af det femte møde træffer netværket beslutning, om hvad der skal ske efter 5. møde? Kører I videre som et selvkørende netværk, fortsætter I som fuldt faciliteret eller afslutter I de fælles møder for denne gang, og lader de personlige kontakter forsætte? Facilitator hjælper beslutningen på vej og hjælper netværket med at finde ind til ”kernen” i de fælles ønsker.

Djøfs Netværkskompas

Du kan bruge Djøfs Netværkskompas som en guide gennem netværksforløbet. Her finder du bl.a. forslag til mødeaktiviteter og konkrete øvelser.

Djøfs Netværkskompas