]]>

Før du søger en mentor

At finde en mentor, der matcher dig, forudsætter en god ansøgning. Få svar på de mest almindelige spørgsmål, før du går i gang med at søge en mentor.

Før du ansøger

I Djøf kan du møde en mentor en enkelt gang - kaffemødet - eller du kan gå ind i et længere udviklingsforløb, der kan vare fra et halvt til et helt år. 

Overvej derfor som det første:

  • Hvilken type sparring har du behov for? Er det svar på konkrete spørgsmål eller er går du med nogle mere grundlæggende overvejelser i dit arbejdsliv? 
  • Hvad ønsker du at opnå med et møde/et længere forløb?
  • Hvor meget tid er du parat til at investere?

Du kan få en mentor fra du er BA-studerende og gennem hele arbejdslivet. Du finder en oversigt over mentorordninger her.

Hvad får jeg ud af at møde en mentor?

Det er selvfølgelig meget forskelligt, for det afhænger i høj grad af din egen indsats, og hvad du ønsker at opnå med møderne. Dertil spiller et godt match selvfølgelig en vigtig rolle.

Udbyttet afhænger i høj grad af, hvad du investerer af tid og energi. Et enkelt kaffemøde kan give dig konkret viden og inspiration og kan være lige den brik, du mangler for at komme videre.

At mødes med en mentor over en længere periode kan give dig en uvildig sparring og et rum for refleksion, der betyder at du udvikler dig selv og kommer tættere på de mål, du ønsker at opnå. 

 

Kaffemødet

Har du behov for konkrete råd eller at blive inspireret i din karriere? På et kaffemøde får du viden fra én, som har gået de skridt, du måske gerne selv vil gå. Kaffemødet er, som du kender det, et enkelt møde på en times tid til halvanden. Der er ingen forpligtelse til at følge op med flere møder.

Længere udviklingsforløb

Vil du gerne skabe en større forandring i dig selv og dit arbejdsliv? Og er du parat til at udvikle nye sider af dig selv over en længere periode? Så er et mentorforløb noget for dig.

Du skal være parat til at investere din energi i dét, du sætter dig for at opnå. Til gengæld vil du få større selvindsigt og du vil skabe flere handlemuligheder i dit arbejdsliv, mens din mentor vil guide, støtte og opmuntre dig hele vejen. 

Vær indstillet på, at møderne med mentor dels kan være tidskrævende og dels bør du afsætte tid til at bearbejde samtalerne efter møderne.

Djøf har mentorordninger med forskellig varighed og fokus. Find den ordning, der passer på dig og din situation. 

Hvor foregår mødet?

Møderne med din mentor kan fx foregå på mentors arbejdsplads, studiestedet, eller en café, I vælger. Møder kan også sagtens foregå online via Skype eller lignede tjenester og kan være lige så givende som et fysisk møde. Mange foretrækker at mødes fysisk 1-2 gange først, hvis det er muligt; når først I kender hinanden lidt, glider samtalen gennem skyen endnu bedre.

Finder Djøf en mentor til mig?

Det gør du faktisk selv. Når du har fundet ud af, hvad du vil have ud af dine møder med en mentor og hvilken ordning, der passer til dig, så skriver du en ansøgning. Ansøger du om et kaffemøde får du derefter vist en række relevante mentorprofiler ud fra dine ønsker. På de længere forløb skal din ansøgning godkendes.

Herefter får du vist en liste med relevante mentorprofiler. Med et klik anmoder du en mentor direkte om det første møde. 

Mentor har 10 dage til at besvare din anmodning. Hvis mentor afslår, får du selvfølgelig mulighed for at anmode en anden mentor. Nogle gange kan det godt tage et par uger at finde den rette mentor. Fandt du ikke den rette profil, så er vi altid klar til at hjælpe dig på vej.

Vi har over 800 mentorer, som alle har noget forskelligt at byde på – der er helt sikkert også én, der matcher dig.

Kom i gang med at finde din mentor nu.

Vil du vide mere?

Kontakt mentorteamet for at få mere vejledning dk¤djoef¤mentor eller ring på 3395 9700.