]]>

Hvad skal du læse i din sommerferie?

10 forslag til ledelsesbøger, du kan gribe fat i.

Lederskab

03.07.18 

Sommerferie betyder tid til at læse og fordybe dig, men hvilken ledelsesbog skal du vælge? Her er et overblik over 10 aktuelle bøger, der handler om ledelse og ledelsesrelaterede emner.

Ledelsesdilemmaer

- Og kunsten at navigere i moderne ledelse

Ledelse er fyldt med svære dilemmaer, og nu er seks kyndige forskere gået sammen om at beskrive et væsentligt udpluk af dem. Hvad gør du for eksempel, når du vil lede med nærvær på distancen, eller når du på samme tid skal motivere personer fra både den ene og den anden generation? Ved hjælp af strejftog igennem faglitteraturen giver forfatterne dig overblik over dilemmaerne og hjælper dig med at koble dem til din egen situation.   

Af Rikke Kristine Nielsen, Anne-Mette Hjalager, Henrik Holt Larsen, Frans Bévort, Thomas Duus Henriksen & Signe Vikkelsø

220 sider
Djøf Forlag
Udgivet 2018

Læs mere på forlagets side

HBR's 10 Must Reads 2018

- The Definitive Management Ideas of the Year from Harvard Business Review

Hvor skal du kigge hen, hvis du vil have et samlet overblik over 'state of the art' inden for ledelse? Harvard Business Reviews "Must Read"-serie er svaret, og i den seneste management-udgave får du redaktionens bud på de 10 mest banebrydende ideer og trends, som er præsenteret i Harvard Business Review i det foregående år. 

Med bidrag af blandt andre Michael E. Porter, Robert S. Kaplan og Daniel Kahneman 

224 sider
Harvard Business Review
Udgivet 2017

Læs mere på Saxo

Disrupt dig selv

- Og bliv en del af fremtiden 

Disruption er på alles læber, og der er snart sagt ikke den ledelsesbog- eller artikel, hvor ordet ikke forekommer. Tune Hein og Thomas Honoré præsenterer dig for en række trends og disruptive teknologier, der vil præge fremtidens arbejdsmarked, samt gode råd til, hvad du kan gøre for at omstille dig til udviklingen. 

Af Tune Hein og Thomas Honoré

194 sider
Berlingske Media Forlag
Udgivet 2018

Læs mere på Saxo

Ledetråde

- Meningsskabende værdiledelse 

Enhver arbejdsplads med respekt for sig selv har et officielt værdisæt, men oftest ender værdierne med at være tomme ord. I bogen præsenteres arbejdspladser, der formår at skabe mening i værdisættet, så værdierne er mere fremtrædende i det daglige og giver mening for ansatte, kunder og borgere. Hvad er det, disse arbejdspladser kan, som andre arbejdspladser kunne lære af? Bogen er letlæst og giver dig inspiration fra Helle Hedegaard Heins feltstudier ved Center for Diakoni og Ledelse.   

Af Helle Hedegaard Hein 

185 sider
Djøf Forlag
Udgivet 2018

Læs mere på forlagets side

Pseudoarbejde

- Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting

Dennis Nørmark og Anders Fogh Jensens debatbog om skyggesiderne af det moderne arbejdsliv er en af det seneste års mest omtalte danske ledelsesrelevante bøger. Bogen argumenterer for, at det moderne arbejde er fyldt med absurde pseudoopgaver, der stjæler vores tid og ressourcer. ”Pseudoarbejde” er tankevækkende læsning for enhver, der går på arbejde, og der er anbefalinger til, hvordan du ledelsesmæssigt eliminerer de meningsløse opgaver.

Af Dennis Nørmark & Anders Fogh Jensen

294 sider
Gyldendal Business
Udgivet 2018

Læs mere på forlagets side

 

The Mind of the Leader

- How to Lead Yourself, Your People, and Your Organization for Extraordinary Results

Rasmus Hougaard er med denne bog trådt ind i den eksklusive klub af danske forfattere, der er udkommet fra Harvard Business Review Press. Sammen med Jacqueline Carter præsenterer han tre personlige egenskaber, du som leder skal besidde for at være i stand til at motivere dine medarbejdere og sammen med dem skabe ekstraordinære resultater. 

Af Rasmus Hougaard og Jacqueline Carter

256 sider
Harvard Business Review Press
Udgivet 2018

Læs mere på Saxo

Digitaliseringens paradokser

- 12 virksomheders erfaring med hastig forandring  

Hvordan gearer du din virksomhed til den nye digitale virkelighed? Søren Schultz Hansen har sammen med Jan Horsager skrevet den første bog, som formidler erfaringerne med digital transformation fra danske private og offentlige virksomheder. Med cases fra blandt andre B&O, Region Hovedstaden og McDonald's kaster bogen lys over de meste centrale udfordringer og præsenterer fem digitale paradokser. 

Af Søren Schultz Hansen og Jan Horsager

210 sider
Jurist- og Økonomforbundets Forlag
Udgivet 2017

Læs på mere forlagets side

Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag

- Sådan bruger du adfærdsdesign til at skabe forandringer i den virkelige verden

I Morten Münsters meget omtalte bog beskrives, hvordan adfærdsdesign kan anvendes som blandt andet strategisk greb for ledergrupper samt virkemiddel til at skabe innovation. Bogen omsætter de seneste 40 års forskning i menneskers adfærd til en metode i fire trin. 

Af Morten Münster

312 sider
Gyldendal Business
Udgivet 2017

Dreams & details

- Genopfind din virksomhed og dit lederskab - mens det stadig går godt

'Dreams & details' af Jim Hagemann Snabe og Mikael Trolle har en hel del måneder på bagen, men er som en af sidste års mest anmelderroste ledelsesbøger klart værd at læse eller genlæse. Bogen giver praksisnære bud på, hvordan du genopfinder din virksomhed og dit lederskab til de betingelser, som den nye teknologi stiller. 

Af Jim Hagemann Snabe og Mikael Trolle

256 sider
Gyldendal Business
Udgivet 2017

Læs mere på forlagets side

Beslutningsstrategi

- Adfærdsøkonomi som katalysator for vækst  

Som leder træffer du hver dag utallige beslutninger, og selv de bedste kan ubevidst træffe irrationelle beslutninger og i værste fald skade virksomheden. Med afsæt i beslutningsteori, internationale virksomhedscases og strategisk problemløsning skærper bogen bevidstheden om påvirkningen fra kognitive biases og peger på, hvordan du kan skabe forbedringer i både strategi og eksekvering.

Af Sally Khallash

312 sider
Jurist- og Økonomforbundets Forlag
Udgivet 2017

Læs mere på forlagets side

 

 

Arrangementer

Arrangementer og netværk for dig, der er leder eller overvejer at gå ledervejen

Se alle arrangementer