]]>

Sommerlæsning for ledere

Fem udvalgte artikler til din ferie.

Lederskab

29.06.22

Er du gået på sommerferie, eller tæller du ned? Vi har udvalgt fem ledelsesartikler, som du kan læse både på farten, i hængekøjen og på kontoret.

1. Chefen, alle medarbejdere ønsker sig

Der findes en ledertype, der kan motivere stort set os alle på jobbet, skabe engagement og udfordre os i en sådan grad, at vi vokser med opgaverne og bliver den klogeste udgave af os selv. Men mange ledere har – ofte utilsigtet – nærmest den stik modsatte effekt på medarbejderne. Sådan siger amerikanske Liz Wiseman, hvis internationale ledelsesbestseller ’Multipliers’ nu udgives på dansk.

2. Toplederens kompetencer afgør organisationens digitale modenhed

Topledelsen er den absolutte drivkraft, når danske organisationer i de kommende år skal videre med digitaliseringen. Lederne skal være mentalt foran virksomheden og forstå, hvordan de digitale teknologier skal tænkes ind i både strategi, organisation og lederskab, siger ekspert i digitale transformationsprocesser Pernille Kræmmergard.

 

3. Ledere skal skabe rammer for det fleksible arbejdsliv

Det fleksbile, hybride arbejdsliv giver os muligheder som aldrig før. Men det gør også, at vi er tilgængelige 24/7, aldrig rigtigt har fri og er udsat for et informations-'overload', som vores stenalderhjerne slet ikke er designet til. Det skisma skal du som leder kunne håndtere sammen med medarbejderne ved at definere en klart afgrænset offline fritid, anbefaler fremtidsforsker.

 

 

4. Den dygtige leder aktiverer tre intelligenser

En ny ledelsesbog fokuserer på lederens muligheder for at aktivere den kunstige, kollektive og kulturelle intelligens i organisationen. På den måde bringes diversiteten i spil, og det skaber både gode resultater og hjælper til at styre uden om nogle af de skandaler, som kan ramme organisationer, der tænker for homogent, fortæller CBS-professor Sara Louise Muhr. 

 

5. Mennesket skal i fokus, hvis du vil skabe resultater

For at lykkes som leder er det afgørende at arbejde med mennesker og forstå dem. Nøglen ligger i at få både individer og grupper til at yde optimalt. Det er den tydelige tendens i udgivelserne fra ledelsestænkere i de senere år. Vi har talt med tre topchefer og spurgt til deres overvejelser om at være humane ledere, og hvordan det hjælper dem med at skabe resultater.  

Arrangementer

Arrangementer og netværk for dig, der er leder eller overvejer at gå ledervejen

Se alle arrangementer