]]>

Djøf og Akademikerne har nu godkendt OK24-resultatet

Den vejledende urafstemning blandt Djøf Offentligs medlemmer sluttede 5. april. Resultatet var et klart ja til overenskomstresultatet. De akademiske organisationer har i fællesskab godkendt OK24-resultatet i dag den 15. april 2024.

15.04.2024

Den vejledende urafstemning blandt Djøf Offentligs medlemmer resulterede i, at 92% stemte ja til resultatet, 5% stemte nej og 2% stemte blankt.

44% af Djøfs Offentligs medlemmer benyttede muligheden for at stemme, hvilket set i historisk perspektiv er flot. Til sammenligning stemte 3% af medlemmerne i 2021.

Bestyrelsen for Offentlige Chefer i Djøf godkendte 4. april overenskomstresultatet. Resultatet af urafstemningen i Djøf Offentlig og godkendelsen i Offentlige Chefers Bestyrelse betyder, at Djøf har meddelt Akademikerne, at Djøf samlet godkender OK24-resultatet.

Efterbetaling af lønstigninger fra 1. april 2024

Du får de aftalte lønforbedringer, når overenskomsterne er redigeret og underskrevet. Det er hele den faste løn dvs. både grundløn og tillæg, der reguleres.

Selvom det kunne være dejligt at se forbedringerne på lønsedlen for april, må du væbne dig med lidt tålmodighed. Processen og ventetiden er lidt forskellig alt efter, om du er ansat i staten, en kommune eller en region. Forbedringer, aftalt med virkning fra 1. april 2024, efterbetales naturligvis.

Et forsigtigt bud på, hvornår du får din nye højere løn samt efterbetalingen er i kommuner og regioner maj- eller junilønnen, mens du som statsansat nok skal vente til juli- eller augustlønnen.

[Edit den 22. april: Forventningen er nu, at lønforbedringen pr. 1. april kan udbetales i april eller maj i staten, og i kommuner og regioner kan udbetaling ske i maj].

 

Du kan læse mere om forbedringer af løn og andre vilkår, og hvornår de træder i kraft i den tekniske gennemgang.

 

 

Flere nyheder om OK24

Hvornår udbetales OK24-lønforbedringer fra 1. april?

De offentlige arbejdsgivere arbejder på at kunne udbetale lønforbedringer fra 1. april med lønnen for april eller maj.

Djøf og Akademikerne har nu godkendt OK24-resultatet

Den vejledende urafstemning blandt Djøf Offentligs medlemmer sluttede 5. april. Resultatet var et klart ja til overenskomstresultatet. De akademiske organisationer har i fællesskab godkendt OK24-resultatet i dag den 15. april 2024.

Synlige lønløft til kommunale ledere, chefer og direktører og andre forbedringer

14. marts 2024 indgik Djøf og de øvrige cheforganisationer forlig med KL om fornyelse af den kommunale chefaftale for den næste 2-årige periode. Det samlede forlig ligger i forlængelse af forliget mellem Akademikerne og KL. Der er både gode lønelementer, et pensionsløft, en ny opsparingskonto og blandt andet bedre barselsregler i forliget.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.