Som djøf-leder er du først og fremmest en problemknuser. Du kan afdække og analysere udfordringer og skabe et godt beslutningsgrundlag for at løse dem. Det gælder, uanset om du er projektleder uden personaleansvar, mellemleder med medarbejdere under dig, eller om du sidder i en strategisk position som topleder.
Det viser en stor undersøgelse, Djøf har fået gennemført i forbindelse med projektet 'A Working Future' af de kompetencer, som fremtidens arbejdsmarked vil efterspørge. Kortlægningen omfatter 12 forskellige jobprofiler for djøfere – herunder tre lederprofiler: En projektleder, en personaleleder og en topleder.
Problemløsning og sociale kompetencer i højsædet
Når samfundet forandrer sig, følger arbejdspladser og jobs med i omstillingen. Det betyder, at de profiler og kompetencer, som både offentlige og private arbejdsgivere søger, skifter over tid. Især digitaliseringen vil sætte sit præg på fremtidens arbejdsmarked og vil forandre forretningsmodeller, stillingstyper og jobfunktioner for djøferne ligesom for alle andre.
For at ruste Djøfs medlemmer bedst muligt er der gennemført en kortlægning af udviklingen i de kompetencer, som optræder i 270.000 djøf-stillingsopslag over de seneste ti år. Og der er kombineret med medlemsworkshops med både ledere og andre djøfere.
Røntgenbillede af tre lederprofilers kompetencer
Dykker man ned i de tre lederprofiler i kortlægningen, får man et ret præcist billede af, hvad en projektleder, en personaleleder og en topleder skal kunne for at være attraktive for en fremtidig arbejdsgiver.
Ud over problemløsning, som er en decideret kernekompetence, der efterspørges hos alle djøfere i langt højere grad end hos andre akademikere, er sociale kompetencer i højsædet hos ledere.