]]>

De fem mest læste artikler om ledelse


Lederskab

27.07.18 

Fra skadelig forsimplet ledelse til kunsten at motivere dine medarbejdere. Her er de fem mest læste ledelsesartikler fra Djoef.dk siden årsskiftet.   

1. Fremtidens medarbejdere vil ikke have standard-motivation

Fremtidens medarbejdere

Af Annemette Schultz Jørgensen, journalist

I fremtiden vil medarbejdere være alt for forskellige til de ensartede belønningsordninger og standardincitamenter, som vi kender i dag. De vil forvente skræddersyede ansættelsesmuligheder og motivationsformer, men også skulle tage større ansvar for at motivere sig selv. Det forudser et af verdens største forskningsprojekter i fremtidens arbejde, som varsler ledere helt nye måder at motivere ansatte på.

Læs artiklen  


2. Fri os fra forsimplet ledelse

Jan Heiberg Hansen

Af Jan Heiberg Johansen, rådgivningschef og forfatter

Det er tid til at gøre op med de mange fikse ideer om ledelse, der byder sig til over for ledere. De giver et unuanceret billede af ledelsesopgaven og er i sidste ende skadelige for vores organisationer. 

Læs artiklen 


 3. Brug værdierne rigtigt og skab mening

Helle Hein

Af Kirsten Weiss, journalist

Værdibaseret ledelse er et fabelagtigt ledelsesinstrument. Og et forfærdeligt hult koncept, hvis værdierne hverken giver mening for medarbejderne i hverdagen eller er til tydelig gavn for borgerne eller kunderne i butikken. Det mener ledelses- og motivationsforsker Helle Hein, der med udgangspunkt i tre arbejdspladser, der i den grad har værdierne på plads, har skrevet bogen ’Ledetråde – Meningsskabende værdiledelse’.

Læs artiklen


4. Agil strategi i en foranderlig hverdag

Ledninger

Af Erik Korsvik Østergaard, foredragsholder og forfatter

En verden i konstant forandring kalder på agil strategieksekvering. Vi har som ledere behov for at kunne justere og tilpasse vores taktiske aktiviteter langt hyppigere og mere radikalt, end vi plejer.

Læs artiklen


5. Millennials og ny teknologi får ledere til at eksperimentere

Julian Birkinshaw

Af Annemette Schultz Jørgensen, journalist

Holacracy, Agile og Squads er betegnelser for nogle af de nye måder at arbejde på, som ledere og organisationer eksperimenterer med i disse år. Det er en tendens, man roligt kan lade sig inspirere af, hvis man ikke allerede er hoppet på bølgen, fortæller Julian Birkinshaw, der er professor ved London Business School.

Læs artiklen

Arrangementer

Arrangementer og netværk for dig, der er leder eller overvejer at gå ledervejen

Se alle arrangementer