]]>

Året der gik: 5 læserhits om ledelse

Se de populære ledelsesartikler fra året, der gik.

Lederskab

18.01.21

Hvilke artikler om ledelse var blandt læsernes favoritter i 2020? Vi har gransket trafikopgørelserne for vores nyhedsmails til Djøf-ledere og fundet fem topscorere*.

1. Fire spørgsmål enhver leder skal kunne svare på 

Et stigende antal medarbejdere er i vid udstrækning selvledende og skal begå sig i relativt flade organisationer. Så meget desto vigtigere er det, at lederen sætter en klar ramme for arbejdet. Her er fire spørgsmål, som enhver leder skal kunne svare tydeligt på.

2. Lederskabets mørke sider 

Som topleder har man magt – og med magten i de højere luftlag følger voldsomme dilemmaer, positioneringskampe samt risikoen for at blive korrumperet. Djøf har talt med forfatter til bogen ’Ledelsesskygger’ Henrik Villumsen, der som international executive coach igennem årtier har ført samtaler med topledere om deres personlige udfordringer. Læs her om Villumsens erfaringer med de ofte tabubelagte og ubekvemme temaer på magtens tinder samt den personlige pris, toplederne betaler.   

3. Nærværende corona-ledelse på distancen

Covid-19 har de seneste uger ført til massiv udbredelse af hjemmearbejde. Det giver mere autonomi til medarbejderne, men også risikoen for misforståelser og sårede følelser. Læs i denne artikel af professor emeritus Henrik Holt Larsen, hvordan du bedst leder dine medarbejdere på afstand.

4. Hvordan stopper ledere sexisme?

Hvorfor har så mange ledere svært ved at håndtere sexisme og krænkelser i dag, og hvad kan man gøre som leder for at skabe den forebyggende kultur. Vi har spurgt en forsker og en praktiker med erfaring og viden på feltet og fået deres forskellige bud på svarene på de spørgsmål.

5. Corona kan forandre ledelse fundamentalt 

Et nyt studie af virtuel ledelse under coronakrisen viser, at både produktiviteten, kreativiteten og trivslen skød i vejret hos medarbejderne, da de rykkede kontoret hjem og fik ledelsen på afstand. Det bryder med det århundreder gamle ledelsesdogme om, at medarbejdere præsterer bedst fra 9-17 med en detailregulerende leder i ryggen. Og kan kickstarte et fundamentalt opgør med den måde, vi leder og organiserer vores arbejde på, lyder det fra forskerne bag studiet.

*Opgørelsen baserer sig på en optælling af unikke klik til årets ledelsesartikler i nyhedsmailen Medlemsnyt til ledere, der er medlem af Djøf.

Deltag i debatten om ledelse

Følg med i ledere og kommende lederes faglige betragtninger, når vi lægger op til debat om lederrollen, uformel ledelse og nyeste forskning på ledelsesområdet.

Følg med på LinkedIn

Arrangementer

Arrangementer og netværk for dig, der er leder eller overvejer at gå ledervejen

Se alle arrangementer