]]>

Se Offentlige Chefers krav til OK21

Nu bliver overenskomstkravene for alle offentligt ansatte chefer udvekslet med arbejdsgiverne.

15.12.2020

Forhandlings-set up’et er forskelligt afhængigt af, hvor i den offentlige sektor du er ansat. Nogle krav forhandles i regi af de forhandlingsfællesskaber, som Djøf er en del af. Andre forhandles af Akademikerne på vegne af Djøf, mens chefaftalerne i regioner og kommuner forhandles direkte mellem Djøf og arbejdsgiverne.

Vigtigst er det, at Djøf ikke slipper chefkravene af syne, lige meget hvilket forhandlingsbord de forhandles ved.

Hanne Fugl Eskjær, formand for Offentlige Chefer siger:

”Vi udveksler nu krav med arbejdsgiverne. Djøf stiller med gode krav for de offentlige chefer, som kan understøtte muligheden for fortsat at kunne rekruttere og fastholde højt kvalificerede chefer til vores offentlige arbejdspladser.”

Samtidig påpeger hun dog, at den økonomiske situation ser alt andet end godt ud. ”Corona har desværre sat sine spor, så vi må forberede os på, at der bliver tale om et smalt forlig. Lønudviklingen i det offentlige følger lønudviklingen i det private i medgang og modgang, og lønudviklingen på det private område er bekymrende lav.”

”Vi vil nu analysere arbejdsgivernes krav og lægge os i selen for at få gode resultater hjem på alle forhandlingsområder på trods af de lidt dystre økonomiske udsigter.”

 

De indledende forhandlinger begynder senere i december. Der vil være aktivitet ved forhandlingsbordene gennem de kolde vintermåneder, og hvis alt går vel, forventer vi, at vi er nået i mål i slutningen af februar.

Flere nyheder om OK21

Klart ja til OK21-resultatet

Den vejledende urafstemning blandt Djøf Offentligs medlemmer sluttede 7. april 2021 og viste et klart ja til overenskomstresultatet. Akademikerne har samlet godkendt OK21-resultatet tirsdag den 20. april 2021.

OK21-lønstigninger 1. april 2021

Både i staten, kommuner og regioner er der ved OK21 aftalt lønstigninger pr. 1. april 2021. Udmøntningen af lønstigningen må dog vente til overenskomsterne er endeligt godkendt. Du får lønstigningen med tilbagevirkende kraft, når det er sket.

Regionalt chefforlig med gode takter

Der er nu indgået forlig med Danske Regioner om de vilkår, der for de næste 3 år er gældende for direktører og chefer i regioner, herunder direktører og chefer på hospitalerne.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.