]]>
Du befinder dig på Djøfs gamle website. Snart kan du finde alt information på vores nye site her
Nyheder fra Djøf om OK21.
Den vejledende urafstemning blandt Djøf Offentligs medlemmer sluttede 7. april 2021 og viste et klart ja til overenskomstresultatet. Akademikerne har samlet godkendt OK21-resultatet tirsdag den 20. april 2021.
Både i staten, kommuner og regioner er der ved OK21 aftalt lønstigninger pr. 1. april 2021. Udmøntningen af lønstigningen må dog vente til overenskomsterne er endeligt godkendt. Du får lønstigningen med tilbagevirkende kraft, når det er sket.
Der er nu indgået forlig med Danske Regioner om de vilkår, der for de næste 3 år er gældende for direktører og chefer i regioner, herunder direktører og chefer på hospitalerne.
Der er den 28. februar 2021 indgået forlig med Kommunernes Landsforening om de vilkår, der de næste 3 år er gældende for chefer og direktører i kommunerne. Her er en gennemgang af de nye vilkår for de kommunale chefer og direktører og det generelle forlig, der blev indgået den 15. februar 2021 for kommunerne.
Forhandlingerne om den akademiske overenskomst i kommunerne er nu afsluttet med et fornuftigt resultat. Her kan du i korte træk orientere dig i de specifikke forbedringer, der er aftalt for akademikerne i kommunerne.
Så er vi helt i mål med forhandlingerne på det regionale område. I dag er der indgået aftale om de særlige vilkår for den akademiske overenskomst.
Nu har vi et forlig om de generelle vilkår for alle medarbejdere i regionerne. Der er aftalt lønforbedringer, der forventes at forbedre reallønnen, og derudover er der afsat midler til specifikke forbedringer for akademikerne.
Der er den 20. februar 2021 indgået forlig om en fornyelse af de regionale overenskomster og aftaler for perioden 2021 – 2024. Forliget er indgået mellem Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet. Forhandlingerne har været præget af sundhedskrisen og de økonomisk usikre tider, den har medført.
Nu har vi et OK21-forlig om de generelle vilkår for alle medarbejdere i kommunerne. Der er aftalt lønforbedringer, der forventes at forbedre reallønnen, og derudover er der afsat midler til specifikke forbedringer for akademikerne.
Der er den 15. februar 2021 indgået forlig om fornyelse af de kommunale overenskomster og aftaler for 2021 – 2024. Forliget er indgået mellem KL og Forhandlingsfællesskabet. Forhandlingerne har været præget af den globale sundhedskrise og de økonomisk usikre tider, som den har medført.
Nu har vi et forlig om overenskomst for alle medarbejdere i staten. Udover en lille stigning i reallønnen, er der på trods af den smalle økonomiske ramme blevet plads til andre forbedringer.
Som en del af forliget på statslige område er der aftalt forbedringer for de videnskabelige medarbejdere på universiteter og forskningsinstitutioner.
Der er lørdag den 6. februar 2021 indgået forlig om en fornyelse af de statslige overenskomster og aftaler for perioden 2021 – 2024. Forhandlingerne har været præget af den aktuelle globale sundhedskrise og de økonomiske usikre tider, som denne har medført.
Forhandlingerne går efter planen. Kravene bliver drøftet i arbejdsgrupper og ved forhandlingsmøder. Som for første gang foregår virtuelt.
De offentlige arbejdsgiverparter og organisationerne skal nu udveksle kravene til OK21. Kravene sætter dagsordenen for de forhandlinger, der skal ske om fornyelse af overenskomster og aftaler fra 1. april 2021.
Nu bliver overenskomstkravene for alle offentligt ansatte chefer udvekslet med arbejdsgiverne.
15. december udveksler lønmodtagere og arbejdsgivere krav. Når vi har modtaget kravene fra arbejdsgiverne i stat, regioner og kommuner, kan du finde dem samlet her.
Mange medarbejdere i det offentlige er presset - ikke mindst på grund af coronakrisen. Se videoen, hvor Sara Vergo gør status på de krav, vi har med til forhandlingsbordet.
Coronakrisen får stor betydning for forhandlingerne om de offentlige overenskomster - også for cheferne. Hanne Fugl Eskjær gør status, lige før forhandlingerne for alvor går i gang.
Lønudviklingen i det offentlige følger lønudviklingen i det private. Det er en fordel, når der er damp på kedlerne, men i en tid, hvor corona presser lønudviklingen i de private virksomheder, får det desværre en negativ effekt.