]]>

Kravene ved OK24

Få overblik over de krav, vi stiller med ved OK24, og dem, vi bliver mødt af fra arbejdsgiver.

15.12.2023

Nu har lønmodtagere og arbejdsgivere udvekslet deres krav til OK24. I den kommende tid mødes vi med arbejdsgiverne og folder kravene ud.

Efter nytår sætter vi os til forhandlingsbordet.

Forhandlings-set up’et er forskelligt afhængigt af, hvor i den offentlige sektor du er ansat.

I staten forhandles nogle krav i regi af CFU (som repræsenterer alle medarbejdergrupper i staten), mens andre forhandles af Akademikerne (som repræsenterer 28 akademiske forbund), fordi de kun har relevans for medarbejdere med akademisk baggrund.

I kommuner og regioner forhandles alle krav af Akademikerne. Dog forhandles chefaftalerne direkte mellem Djøf og arbejdsgiverne.

Flere nyheder om OK24

Hvornår udbetales OK24-lønforbedringer fra 1. april?

De offentlige arbejdsgivere arbejder på at kunne udbetale lønforbedringer fra 1. april med lønnen for april eller maj.

Djøf og Akademikerne har nu godkendt OK24-resultatet

Den vejledende urafstemning blandt Djøf Offentligs medlemmer sluttede 5. april. Resultatet var et klart ja til overenskomstresultatet. De akademiske organisationer har i fællesskab godkendt OK24-resultatet i dag den 15. april 2024.

Synlige lønløft til kommunale ledere, chefer og direktører og andre forbedringer

14. marts 2024 indgik Djøf og de øvrige cheforganisationer forlig med KL om fornyelse af den kommunale chefaftale for den næste 2-årige periode. Det samlede forlig ligger i forlængelse af forliget mellem Akademikerne og KL. Der er både gode lønelementer, et pensionsløft, en ny opsparingskonto og blandt andet bedre barselsregler i forliget.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Spørgsmål fra AC'er

Hej Djøf, hvordan kan det være at I ikke har forhandlet en bedre pension og særlig feriegodtgørelse til de statsansatte? Kommunalt ansatte: + 2,22% i pension, nu 21%. Regionalt ansatte: + 1,99% i pension, nu 20,57%. Statslige ansatte: + 0,97% i pension, nu 18,07%. Altså næsten 3 procentpoint i forskel!? Det er for mange 1.500 kr. om måneden! Kommunalt ansatte: ~ 2,5% i feriegodtgørelse. Regionalt ansatte: ~ 2,5% i feriegodtgørelse. Statslige ansatte: ~ 2% i feriegodtgørelse. Altså ½ procentpoint i forskel (oveni pensionen) !? Oveni det har medarbejdere i kommunerne allerede den højeste reguleringsprocent - OG DE HAR FRI JULEDAG OG NYTÅRSDAG. Hvorfor er der ikke større fokus på de statsansatte?


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.