]]>

Sommerlæsning for ledere

7 inspirerende artikler om ledelse.

Lederskab

03.07.23

Sommertid er læsetid! Vi har samlet 7 inspirerende ledelsesartikler, som du kan læse både på farten, i sommerhuset og på kontoret.

1. Fem trin til at blive en mere inkluderende leder

Diversitet, inklusion og lige muligheder på arbejdspladsen er en dagsorden, som lige nu flytter sig med høj fart. CBS-professor og ekspert i diversitet Sara Louise Muhr deler sine anbefalinger til inkluderende ledelse.

2. Sådan leder du hen over generationskløften

Debatten om unge og ældre på arbejdspladsen bliver let polariseret og præget af forudindtagede holdninger. Få seks anbefalinger til, hvordan du som leder skaber frugtbart samarbejde på tværs af generationerne.

 

3. ESG og den grønne omstilling ligger på topledelsens bord

EU har sat den grønne omstilling på fast formel, og det får betydning langt ind i direktionslokalet. I bogen 'Virksomhedens grønne omstilling' giver professionelt bestyrelsesmedlem Bente Overgaard topledere en hjælpende hånd.

4. Kriseledelse er den nye hverdagsledelse

Kriserne står i kø, og det skal vi vænne os til. Kriser er nemlig ikke længere midlertidige undtagelsestilstande, som bare skal overleves bedst muligt, mener professor Kim Flyver.

5. Når medarbejdernes psykologiske tryghed er 'mission critical'

Alle taler om psykologisk tryghed på arbejdspladsen, men hvorfor er det nu, det er så fremragende en ide? Få forklaringen fra pioneren selv – Amy C. Edmondson, Harvard-professor og forfatter til  'Den frygtløse organisation'. 

6. Manglen på arbejdskraft: Suveræn ledelse er kuren 

Danmark står i en situation, hvor manglen på kvalificeret arbejdskraft vil blive historisk høj. Det kræver suveræn ledelse, mener ledelseseksperterne Lilian Mogensen og Henrik Holt Larsen.

7. Ledere har nøglen til den fleksible arbejdsplads

Skal vi udvikle vores arbejdspladser i mere fleksibel retning, må ledere gå forrest. For de har retten til at organisere arbejdet. Få Svends Brinkmanns input til, hvordan vi gør den fleksible arbejdsplads til en realitet.

Arrangementer

Arrangementer og netværk for dig, der er leder eller overvejer at gå ledervejen

Se alle arrangementer