Vores gamle hjerne er udviklet med fokus på overlevelse og reproduktion. Når vi ser på det moderne liv, kan vi konstatere, at urhjernen er under pres.
Med udgangspunkt i den storsælgende bog 'Hjernen på overarbejde – derfor er compassion vores vej til et bæredygtigt liv og samfund' præsenterer Vibeke Lunding-Gregersen årsagerne til og konsekvenserne af ubalance i menneskehjernen.
I oplægget stilles spørgsmålene, om:
- den måde, vi sammen har indrettet vores moderne samfund og arbejdsliv på, er holdbar
- vi er nået dertil, hvor den menneskelige hjerne ikke længere kan følge med
- vi kan blive ved med ukritisk at optimere, udvikle og forandre.
Alt sammen uden at tage hensyn til den vigtigste ressource vi har 'Menneskehjernen'.
Vibeke beskriver med udgangspunkt i videnskabelige data, hvordan compassion er en unik menneskelig egenskab, der giver os en naturlig vej til at skabe trivsel, bæredygtig performance og psykologisk tryghed. Hun introducerer deltagerne for enkelte let tilgængelige gode råd, og strategier til at give hjernen bedre arbejdsbetingelser og implementere compassion i dagligdagen. Sammen og hver for sig.
Må jeg deltage?
Arrangementet er tilrettelagt for Djøfs frivillige mentorer, men er åbent for alle, som interesserer sig for et bæredygtigt (arbejds)liv og udviklende samtaler og måske er nysgerrige på Djøfs mentorprogram. Mentorteamet står klar til at besvare spørgsmål om mentorprogrammet i pausen og efter workshoppen.
Du får:
- indsigt i den gamle menneskehjerne – og dens betydning i det moderne arbejdsliv
- viden om den evolutionære vinderstrategi compassion – baseret på den nyeste forskning
- konkrete strategier, som kan implementeres med det samme – både for dig selv og din mentee
- forståelse for nødvendigheden af at ændre vores tilgang til high performance
- ideer til, hvordan du kan inspirere andre til self compassion og bidrage til at skabe mere psykologisk tryghed og sunde relationer.