]]>

Arrangement

Vi kom, vi så – men sejrede vi i Afghanistan?

Djøf Belgien og Den danske kirke i Bruxelles inviterer til foredrag, hvor vi stiller skarpt på Danmarks militære tilstedeværelse i Afghanistan de sidste 20 år.

Debat

Hvad handler arrangementet om?

NATO-missionen i Afghanistan er et overstået kapitel, og det er nu tid til at reflektere og tage ved lære.

Skulle Danmark have været der, eller skulle vi ikke?

Det er i bund og grund et politisk spørgsmål, som vores folkevalgte beslutningstagere må forholde sig til. Men hvordan så det ud på stedet? Hvad var vores soldaters og officerers oplevelse af opgaven i praksis?

Det kan du høre meget mere om, når Nicolai Schat-Eppers og Steen Jørgensen gæster kirken med et fælles foredrag. De er begge officerer, begge fra hæren og har begge tjent i Afghanistan, men på forskellige tidspunkter og i forskellige roller. De vil fortælle om deres personlige erfaringer og oplevelser med at have været en del af den mission og krig, NATO har ført i Afghanistan, og som skulle vise sig at blive den hårdeste og mest krævende, dansk forsvar har deltaget i siden 1864.

Bemærk

Afholdelsesdatoen er afhængig af Ukraine-krisen – og datoen 31. januar 2023 er en foreløbig dato. Du er meget velkommen til at tilmelde dig, og så hører du fra os, når vi kender den endelige dato.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle