]]>

Kursus

Forretningsbaseret dataanalyse

Effektivisér dit arbejde med data med de nyeste funktioner i Microsoft Excel.

Hvem henvender kurset sig til?

Du vil gerne arbejde endnu smartere med data i Excel som fx specialkonsulent i en stabsfunktion, controller eller dataanalytiker.

Du kender allerede alle de grundlæggende funktioner i Microsoft Excel, og du arbejder jævnligt med pivottabeller.

På kurset lærer du at:

  • nedbryde en forretningsmæssig problemstilling og belyse den med data
  • forstå og bruge kildedata, fx stamdata eller transaktionsdata fra forskellige systemer
  • strukturere og automatisere dine dataudtræk med Microsoft Power Query for at øge datakvaliteten og mindske tidsforbruget
  • opbygge dynamiske datamodeller med Microsoft Power Pivot, så du får datasæt med fleksible anvendelsesmuligheder
  • opstille en simpel rapportering, så den er let at forstå for modtagerne.

Kurset har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Kursets indhold

På kurset får du nye metoder og værktøjer til at arbejde enklere og smartere med data i Excel. Du lærer at designe avancerede datamodeller til ad hoc-analyser og faste rapporteringer. Du lærer, hvordan du med afsæt i forretningsmæssige problemstillinger skaffer, behandler og sammenstiller data for at belyse en problemstilling fra flere perspektiver.

Du kommer igennem praktiske øvelser med udgangspunkt i en virkelighedsnær case, hvor du udarbejder en rapporteringsløsning til en fiktiv virksomhed

Kursets form

Undervisningen veksler mellem tavlegennemgang og praktiske øvelser, hvor du får hands-on-erfaring med at designe og udvikle en rapporteringsløsning.

På de to første sammenhængende kursusdage udvider du dine Excel-færdigheder. Inden den tredje dag bruger du din nye viden og dine nye metoder på nogle af de problemstillinger, du sidder med i dagligdagen.

Den sidste dag får du svar på konkrete spørgsmål og sparring på de udfordringer, som du er stødt på, og du lærer en række mere avancerede funktioner.

Medbring PC

Du skal have din PC med på kurset, hvor der er installeret Microsoft Excel med Power Query og Power Pivot. Microsoft har i de sidste versioner af Excel forfinet de funktioner, du skal bruge på kurset. Derfor får du den mest driftsstabile og brugervenlige løsning, hvis du bruger Excel 2016, men du kan også bruge Excel 2013 eller Excel 2010.

Tag en kollega med til medlemspris

’Forretningsbaseret dataanalyse’ er et af de kurser, hvor du kan øge dit udbytte betydeligt, hvis du deltager sammen med en kollega. Det giver jer mulighed for at sparre med hinanden undervejs, og det er langt mere sandsynligt, at I får brugt de lærte metoder og værktøjer efter kurset.

Tilmeld dig sammen med en kollega på kurset inden 30. juni 2024. Så får I det begge til medlemspris.

Når I har tilmeldt jer, så skriv til Line Holm på lic@djoef.dk, så sørger hun for, at I får rabatten.

Det siger tidligere deltagere

Her ser du et gennemsnit af 26 tidligere deltageres tilfredshed.

Rigtig godt og brugbart kursus til at effektivisere, forbedre og automatisere processer, der involverer behandling og analyse samt præsentation af data. Man fik nogle meget brugbare værktøjer, som man kunne tage med hjem og implementere med det samme.
Patrick Von, Skatteministeriets Departement

Se alle