]]>

Arrangement

Fra overstyring til antistyring?

Kom til debatmøde om styringen af den offentlige sektor.

Dato og sted

10. maj 2023
København K

Afholdt

Varighed

17:00-18:30

Pris

0 kr.
For alle

Debat

Hvad handler arrangementet om?

Styringen af den offentlige sektor er igen kommet højt på den politiske dagsorden.

Der er lagt op til et opgør med regelstyringen på nogle af de tunge kommunale velfærdsområder såsom folkeskolen, ældreplejen, daginstitutionsområdet og den kommunale beskæftigelsesindsats.

Administrationen skal også slankes, og en del af den mål- og resultatstyring, som i de seneste årtier er rullet ud over den offentlige sektor, skal rulles tilbage. Men hvad skal sættes i stedet? Er der bund i problemanalysen, og hvad er egentlig alternativet til de velkendte styringsredskaber i den offentlige sektor?

Det sætter Nordisk Administrativt Forbund (NAF) fokus på i denne paneldebat, som er arrangeret i samarbejde med Djøf.

Program

 • Kl. 17.00

  Hvad kendetegner den aktuelle styringstænkning på Christiansborg ved Peter Bjerre Mortensen?
 • Kl. 17.10

  Erfaringer med kommunal afbureaukratisering ved Christine Brochdorf
 • Kl. 17.20

  Hvordan styres en moderne kommune i praksis ved Stig Henneberg?
 • Kl. 17.30

  Debat mellem oplægsholdere og salen.

  Er der bund i problemanalysen, og hvad er egentlig alternativet til de velkendte styringsredskaber i den offentlige sektor?

 • Kl. 18.30

  Tak for i dag
 • Hvem er oplægsholder?

  Claes Nilas

  Claes Nilas
  Direktør, Hjemrejsestyrelsen

  Claes har været direktør i Hjemrejsestyrelsen siden oprettelsen i efteråret 2020, og han har dermed et helt unikt indblik i sagsområdet vedrørende hjemrejse og repatriering. Claes har ligeledes stor erfaring med udlændingeområdet generelt som tidligere direktør i Udlændingestyrelsen og vicedirektør i Styrelsen for International Rekruttering og Integration. Claes har desuden været departementschef i tre forskellige ministerier. Claes er forfatter til en lang række bøger, senest ’Integrationsret’ sammen med Silvia Adamo. Claes har en årelang erfaring som ekstern lektor på KU, bl.a. i udlændingeret og straffeproces og senest også integrationsret.
  Peter Bjerre Mortensen

  Peter Bjerre Mortensen
  Professor i offentlig forvaltning ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

  Peter Bjerre Mortensen er medlem af Sundhedsstrukturkommissionen og forsker og underviser i politik og forvaltning. Peter har de seneste år blandt andet arbejdet med den danske håndtering af Covid-19 og bidraget til Dybvadudvalgets rapport. Hans tre seneste bøger på dansk er 'Overmod og afmagt. Historien om det nye Skat' (Djøf Forlag, 2018), 'Når embedsmænd lovgiver' (Djøf Forlag, 2020) og ’Det nationale råderum ved gennemførelse af EU-regler’(2021).

  Peter er desuden formand for NAF.

  Christine Brochdorf

  Christine Brochdorf
  Kommunaldirektør, Egedal kommune

  Christine har en 20 år lang karriere som topchef i det danske kommunestyre. Hun skriver derudover kronikker, holder oplæg og deltager i podcast med mere om styring, ledelse og politik. Christine er uddannet cand.scient.adm. 
  Stig Henneberg

  Stig Henneberg
  Departementschef i Økonomiministeriet

  Stig har mange års erfaring med styring og ledelse i den offentlige sektor fra både den kommunale verden og centraladministrationen. Fra 2020-2023 kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune. Siden 1. august 2023 departementschef i Økonomiministeriet. Han har tidligere været embedsmand i Statsministeriet og Finansministeriet - senest som afdelingschef med ansvar for offentlig udgiftspolitik. Han har desuden været partner i en privat rådgivervirksomhed og ekstern lektor i offentlig forvaltning.

  Samarbejdspartnere

  Nordisk Administrativt Forbund


  Pris og praktisk info

  • Pris
  • Ikke-medlemmer
   0 kr.
  • Medlemmer
   0 kr.
  • Arrangementets referencenr.
  • 37917
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
   9. maj 2023 kl. 23:59
  • Yderligere info, kontakt
  • Linda Skytte

   Linda Skytte
   Arrangementskoordinator
   lis@djoef.dk
   36 91 91 11

  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Se alle