]]>

Arrangement

Hvordan fremtidssikrer vi landbruget?

Bliv klogere på de kommende CO2-afgifter på landbruget, hvor de mange sider og perspektiver i sagen debatteres.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

En CO2-afgift på landbruget har været i støbeskeen i længere tid og ligner nu en snarlig realitet. En ekspertgruppe med professor i Økonomi, Michael Svarer, som formand for komiteen, har fremlagt tre modeller for en CO2-afgift på landbruget. De skal være med til at sikre, at Danmark får indfriet sine klimamål. Det har dog ført til en stor debat om hvordan landmændene skal kompenseres med udsigt til de nye tiltag.

Derfor vil vi invitere til en debat om, hvordan vi fremtidssikrer det danske landbrug, hvor førende eksperter indenfor området vil fortælle om mulighederne og konsekvenserne af en CO2-afgift, og de nuværende konsekvenser for miljøet og klimaet. Panelet består af Micheal Svarer, Professor i Økonomi ved AU, og formand for Ekspertgruppen for en grøn skattereform. Stiig Markager, Professor i marin økologi og biogeokemi.

Derudover får vi besøg af to interesseorganisationer omkring landbruget, DLG og SEGES, der vil sende repræsentanter ud og fortælle om deres visioner for fremtidens landbrug.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle