]]>

Arrangement

Kan vi skabe en slagkraftig region hen over grænsen?

Få et bud på, hvordan vi i fællesskab kan udvikle grænselandet mellem Tyskland og Danmark.

Idépuljen

Hvad handler arrangementet om?

Kom med til en forrygende aften, hvor vi sætter disse paradokser til debat:

  • Hvordan gør vi den dansk-tyske EU-region så konkurrencedygtig, at virksomheder etablerer sig i en region med to kulturer, der kan substituere og komplementere hinanden?  
  • Hvorledes markedsføres regionens to kulturer som en helhed?
  • Hvad skal Flensborg satse kulturelt på for at tiltrække arbejdskraft og deres familier? 

Schleswig-Holstein betegnes som delstaten med ”verdens lykkeligste folk”. Men hvorfor betragter den tyske regering Schleswig-Holstein som et udkantsområde? På samme måde har Sønderjyllands del den lidet flatterende titel ”den rådne banan”, men hvorfor, når det nu ligger op ad Europas største økonomi, Tyskland?

Vi har bedt politikere fra de to regioner/lande komme med deres bud på, hvilke initiativer der kan tages for at styrke samarbejde og udvikling. Derudover integrerer vi også et synspunkt fra en praktiker, der kender begge landes industriudvikling godt.  

Så hvad kan der gøres for at understøtte en sådan udvikling erhvervs-, uddannelses- og arbejdsmarkedspolitisk? Og er der en villighed til det på begge sider af grænsen? 

Det diskuterer panelet, og du er meget velkommen til at være med til at udfordre deres synspunkter og forslag.

Arrangementet er blevet til i samarbejde med Idépuljen. Har du også en idé til et arrangement, kan du se her, hvordan du kan gøre.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle