]]>

Arrangement

Midtvejsvalg i USA - demokratiet i krise?

Mød Derek Beach, professor på Aarhus Universitet, der vil dykke ned i internationale forhold, herunder amerikansk udenrigspolitik og folkeafstemninger, og vil belyse, hvordan midtvejsvalget påvirker det fremtidige internationale system.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

Der er midtvejsvalg i USA den 8. november, og der er meget på spil for demokraterne og deres flertal i begge kamre af kongressen.

De to seneste præsidentvalg i USA har vist en stigende polarisering, hvilket har konsekvenser for resten af verden. Midtvejsvalget bliver derfor et vigtigt forvarsel, for hvilken retning det næste præsidentvalg vil gå. Dermed også for hvilken udenrigspolitisk situation Danmark, EU og NATO vil finde sig i om få år. Derek Beach vil diskutere og tolke resultaterne, og hvilken retning de peger imod for det kommende præsidentvalg i 2024. 

Han kommer ind på, hvordan midtvejsvalget kan påvirke den politiske situation i verden. Især i en verden med internationale spændinger mellem USA og Kina, Ruslands invasion af Ukraine og de fremtidige økonomiske vanskeligheder, som især den vestlige verden befinder sig i. 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle