]]>

Arrangement

Militærkup i Afrika

Kom med når vi sætter fokus på militærkup i Afrika, og hvor vi får besøg af Stine Dragsted fra Radio 4 og Stig Jensen fra KU.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

På dette arrangement kigger vi nærmere på den seneste tids militærkup, som der har været i Vestafrika, og historien bagved.

De seneste par år i Vestafrika har der været en række militærkup, der har væltet en række forskellige regeringsledere. Mange af disse ledere, ses i Vesten som symbol på regionens transition til demokratisk styre. Dog har staterne i Afrika vist sig at være meget svagere end man troede, hvor det har været muligt for relativt små grupper af generaler og soldater at vælte regeringerne i de forskellige stater. Mange af disse nye militærjuntaer ønsker et opgør med vestlige og især fransk indflydelse i regionen.

Vi har inviteret Stig Jensen fra Københavns Universitet, som vil sætte fokus på den større geopolitiske situation og Stine Dragsted, fra Radio 4, som vil give et indblik i regionens lokale forhold, hendes personlige oplevelser i regionen som korrespondent, og mediernes dækning af militærkuppene.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle