]]>

Netværk

Netværk om hjernen i balance

Slip dig selv ud af kontoret, gå offline og giv hjernen en pause. Fordyb dig i samtalerne, naturen og kunsten. Sammen træner vi compassion med afsæt i nyere hjerneforskning.

Startdato og sted

24. april 2023
Kongens Lyngby

Afholdt

Varighed

3 møder
17:00-20:00

Pris

0 kr.
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender netværket sig til?

Netværket er for dig, der oplever, at en travl hverdag af og til dribler afsted med dig og til tider måske dræner dig for energi.

Du er nysgerrig på, hvordan du mere bevidst kan forholde dig til at være i balance med dig selv og dit arbejdsliv, og du vil gerne stoppe op og dele tankerne med andre om, hvordan du kan skabe en langtidsholdbar måde at være til stede i arbejdslivet på.

På netværket får du:

 • en anledning til at stoppe op
 • øget opmærksomhed på, hvornår hjernen er på overarbejde
 • oplevelsen af, hvordan compassion og self compassion kan bruges i hverdagen
 • et fællesskab med andre ligesindede, der ønsker at skabe mere balance og trivsel i arbejdslivet for sig selv og andre.

Netværkets indhold

Vores gamle hjerne er udviklet med fokus på overlevelse og reproduktion. Når vi ser på det moderne liv, vi lever, kan vi konstatere, at urhjernen er under pres.

Netværksmøderne giver dig rum til gennem refleksive samtaler, naturvandringer og kunstoplevelser at undersøge, hvad der kan balancere vores urhjerne i det moderne arbejdsliv. Vi giver os tid til at tænke over og afprøve idéer til, hvordan vi skaber gode betingelser for et arbejdsliv i balance med inspiration fra compassion og self compassion.

Vi mødes i det fri på smukke lokationer i Danmark. Under kyndig vejledning af en erfaren netværksfacilitator går vi en tur sammen, alt imens vi reflekterer over dagens hjernetema. Medbring derfor tøj til vejret.  Vi starter med en gårute på ca. 4-5 kilometer og slutter af med et let måltid på en nærliggende café eller medbringer sandwich til turen.

Netværket er ikke et kursus, og der er ingen faglige oplæg. Forud for møderne lytter vi hver især til baggrundsviden med podcastserien 'Hjernen på overarbejde' af Vibeke Lunding Gregersen og Henrik Tingleff (også udgivet som bog). De to psykologer slår sig til ambassadører for, at vi ved at udvikle evnen til compassion kan skabe mere trivsel og balance i vores liv. For os selv og for hinanden, både privat og professionelt.

Links til podcast serien 'Hjernen på overarbejde':

Apple og Spotify - findes også på mange andre platforme > søg i din podcast-app.

Baggrund

Forskning i compassion viser, at vi med compassion kan skabe mere trivsel og balance i vores liv. Compassion er direkte oversat medfølelse, men det er mere end det. I bogen 'Hjernen på overarbejde' er definitionen: En åbenhed overfor egen og andres lidelse – samt et dybtfølt ønske om både at lindre og forebygge. Lidelse skal her forstås i en bred forstand som både, at det nye it-system kan presse dig eller at være offer i en krig.

Compassion har rødder i evoloutionsteori, neurovidenskab, social og udviklingspsykologi, kognitiv adfærdsterapi og mindfulness. I netværket advokerer vi ikke for bestemte retninger eller skoler, men tager blot afsæt i viden og redskaber for at blive klogere på os selv og vores omverden.

Praktiske oplysninger

 • Møderne aflyses i tilfælde af meget dårligt vejr.
 • Djøf betaler entré til museerne og står for en let forplejning enten til at indtage i det fri eller på nærliggende café. Nærmere information følger forud for hvert møde.
 • Medbring selv en flaske vand, eventuelt en termokande med varm drikkelse og et tæppe.

Oplysningsforpligtelse

Netværksgruppen har som et af sine primære formål at udvide deltagernes personlige netværk. Når du tilmelder dig en netværksgruppe hos Djøf, har vi derfor brug for at dele nogle oplysninger om dig med de øvrige deltagere, så I kan få mest muligt ud af netværket, og så facilitatorer/oplægsholdere kan forberede sig bedst muligt.

Djøf udarbejder en deltagerliste med deltagernes navne, stillingsbetegnelser og ansættelsessteder og mailadresser (den, som du har oplyst ved tilmeldingen). Deltagerlisten udleveres til deltagere og facilitatorer/eventuelle oplægsholdere, ligesom der vil blive uddelt navneskilte og bordkort. 

Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i Djøfs privatlivspolitik.

 • Møde 1

  Mandag den 24. april 2023 kl. 17-20, Havnehytten, Rustenborgvej 21, 2800 Lyngby

  Sæt hjernen fri

  Før mødet: Lyt til podcast # 1 og 3 + eventuelt 2 og 42.

  Vi etablerer os i gruppen og ser på, hvad der udfordrer hjernen i arbejdslivet. Hvad der motiverer, sætter hjernen på overarbejde, eller sætter hjernen fri. Vi taler ud fra de tre følelsesregulerende systemer (Paul Gilbert) og spotter UBS’er (unbalanced brain syndrome) og arbejdsplads-sabotører.

  Vi undersøger og giver hinanden inspiration til at skabe ro og balance i nervesystemet og giver os tid til at trække vejret ind og finde ny energi i naturen.

  Under vejledning af en erfaren netværksfacilitator går vi 4-5 kilometer sammen, mens vi reflekterer over dagens hjernetema. Medbring derfor tøj og sko til vejret, en flaske vand og gerne et tæppe/underlag, du kan sidde på.

  Læs mindre
 • Møde 2

  Jagten er gået ind

  Før mødet: Lyt til podcast # 4, 16 og eventuelt 46.

  Go go go…jagten er gået ind. Vi mødes i skoven og ser på, hvorfor dyrene egentlig er klogere end os mennesker?

  Motivationssystemet er det, der driver os på jagt efter anerkendelse, resultater, bonus og sætter nye mål. Tempo og travlhed kan give et kick. Men det kan også komme med en regning. Hvad giver dig dit arbejds-dopaminkick, og hvad sætter dit 6. gear i gang? Hvor stor er din kassekredit til at overperforme - og hvordan styrer du den fornuftigt?

  Vi undersøger og giver hinanden inspiration til at skabe ro og balance i nervesystemet og giver os tid til at tænke, trække vejret ind og finde ny energi i naturen.

  Under vejledning af en erfaren netværksfacilitator går vi et par kilometer sammen, mens vi reflekterer over dagens hjernetema. Medbring derfor tøj og sko til vejret, en flaske vand og gerne et underlag, du kan sidde på.

 • Møde 3

  Seeing slowly

  Før mødet: Lyt til podcast #13 og #48.

  Seeing slowly – dagens tema handler om opmærksomhedens kunst. Hvorfor er det moderne menneskes evne til at fokusere opmærksomt blevet mindre, og hvordan kan vi træne vores evne til at være opmærksomme og til stede?

  Vi undersøger og giver hinanden inspiration til at skabe ro og balance i nervesystemet og giver os tid til at træne opmærksomheden ved hjælp af kunsten og naturen.

  Under vejledning af en erfaren netværksfacilitator starter vi dagens møde med en gåtur i skoven og ved vandet med refleksioner over dagens hjernetema. Vi fortsætter med opmærksomhedstræning på museum og slutter af på museets café med et let måltid mad. Medbring derfor tøj og sko til vejret og en flaske vand.

Hvem faciliterer netværket?

Camilla Wittenkamp

Camilla Wittenkamp
Chefkonsulent, Djøf

Camilla har erfaring som kommunikatør og lang erfaring med at lede kompetenceudviklings- og innovationsprocesser og er en dreven facilitator og proceskonsulent. Camilla arbejder til daglig med at drive og udvikle mentorprogrammet og netværksgrupperne i Djøf.

cwi@djoef.dk
33 95 98 39

 

Pris og praktisk info

 • Pris
 • Ikke-medlemmer
  2.900 kr. (momsfri)
 • Medlemmer
  0 kr.
 • Netværkets referencenr.
 • 37065
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  17. april 2023 kl. 23:59
 • Yderligere info, kontakt
 • Marie Cloos Petersen

  Marie Cloos Petersen
  Netværkskoordinator
  mcp@djoef.dk
  33 95 99 63

 • Behandling af personoplysninger
 • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Se alle