]]>

Arrangement

Organisationernes dag: Fagbevægelsens indflydelse

Hvordan står det til med fagbevægelsens interessevaretagelse?

Dato og sted

17. september 2024
København K

Varighed

08:30-16:00

Pris

0 kr.
Medlemmer

Hvad handler arrangementet om?

Netværket for djøfere i lønmodtagerorganisationer inviterer til Organisationernes dag med temaet fagbevægelsens indflydelse, og du behøver ikke at arbejde med politik eller politisk rådgivning i din organisation. Du skal blot være interesseret i fagforeningernes arbejde for at påvirke samfundet i medlemmernes interesse.

Organisationernes dag stiller skarpt på en grundlæggende del af organisationernes rolle på det danske arbejdsmarked.

Arrangementet er en unik mulighed for djøfere i faglige organisationer for at udvide deres netværk og hjælpe deres organisationer med at tænke i nye indflydelsesstrategier.

Professor Ove Kaj Pedersen fortæller om de historiske tråde mellem fagbevægelsen og politik. Derefter kan du, på dagen, vælge imellem 3 spændende workshops. Dagen slutter med en paneldebat om fagbevægelsens magtposition og indflydelse i 2024.

Workshop I: Lokal indflydelse gennem organisering og fællesskab

Hvordan sikrer vi medlemmerne indflydelse tæt på det lokale fællesskab? På workshoppen vil vi sammen med Democracy X dykke ned i, hvordan fagbevægelsen kan engagere medlemmer og potentielle medlemmer i det faglige arbejde. Fokus er på strategier til at skabe lokale forandringer, som forbedrer vilkårene på de enkelte arbejdspladser og skaber højere grad af indflydelse. Du vil møde idéer, teorier og værktøjer fra bøgerne ’Deltagereffekten’ og ’Byggesten til fremtidens fagforening'.

Facilitator på workshoppen er Ruth Gøjsen.

Workshop II: Sæt dagsordenen med engagerende kommunikation

Det kræver mere og mere at bryde gennem støjen, hvis man vil præge dagsordenen og opnå indflydelse. Her kan kommunikation, kampagner og involvering af medlemmerne være et effektivt værktøj, hvis det gøres rigtigt og tænkes ind i strategien. I denne workshop gennemgår vi en række metoder og eksempler på, hvordan man opbygger succesfulde kampagner med medlemmerne som medfortællere, der samtidig har et strategisk sigte og øger organisationens legitimitet, gennemslagskraft og indflydelse.

Facilitator på workshoppen er Helge Toksvig Bjerre.

Workshop III: Interessevaretagelsens værktøjskasse

Hvordan kan man forbedre sin organisations indflydelse blandt beslutningstagere gennem konkrete greb og strategier? På workshoppen dykker vi ned i redskabskassen for interessevaretagelse, og som deltager får du større indblik i, hvad der skal til, for at du og din organisations sag bliver fremmet effektivt, og hvordan man lige nu kan sætte en politisk dagsorden.

Facilitator på workshoppen er Jacob Blomgren Knudsen.

 

 

 

Program

 • Kl. 8.30

  Morgenmad
 • Kl. 9.00

  Velkommen ved netværksbestyrelsen
 • Kl. 9.15

  Keynote speaker: Ove Kaj Pedersen

  Ved dagens første oplæg vil Ove Kaj Pedersen trække de lange historiske tråde i det foranderlige forhold mellem fagbevægelse og politik. Forskydninger og tilpasninger af politikernes og fagforbundenes handlerum har været en af de væsentligste kendetegn ved "den danske model". Alligevel forbliver en række institutioner konstante og skaber kontinuitet i rammerne for fagbevægelsens interessearbejde.

 • Kl. 10.15

  Pause
 • Kl. 10.30

  Workshop første runde

 • Kl. 11.45

  Frokost
 • Kl. 12.30

  Workshop anden runde
 • Kl. 13.30

  Pause
 • Kl. 13.45

  Paneldebat med:

  • Christoph Ellersgaard
  • Gitte Redder
  • Anne Binderkrantz
 • Kl. 14.45

  Afrunding og uformelt netværk
 • Kl. 16.00

  Tak for i dag
 • Hvem er oplægsholder?

  Ove Kaj Pedersen

  Ove Kaj Pedersen
  Professor Emeritus ved CBS og dr. Phil

  Ove Kaj Pedersen har i mange år forsket i dansk politisk økonomi og er forfatter til en lang række bøger, blandt andet 'Konkurrencestaten' fra 2011. Han seneste bog 'Myten om den danske model', udkom i 2023.
  Ruth Gøjsen

  Ruth Gøjsen
  Afdelingsleder, Democracy X (tidl. DeltagerDanmark)

  Ruth Gøjsen har gennem en længere årrække har arbejdet med engagement og indflydelse i faglige organisationer.

  Helge Toksvig Bjerre

  Helge Toksvig Bjerre
  Partner, co-founder, Structured

  Helge Toksvig Bjerre er ekspert i politisk kommunikation, kampagner og strategisk rådgivning og står bag Danmarks to største underskriftsindsamlinger: 3F’s kampagne for tidlig tilbagetrækning og FH’s kampagne imod afskaffelse af Store Bededag. Helge er tidligere særlig rådgiver for Kaare Dybvad og driver i dag kommunikationsbureauet Community Agency og er medstifter af rådgivningsvirksomheden Structured.

  Jacob Blomgren Knudsen

  Jacob Blomgren Knudsen
  Partner, public affairs director, Rud Pedersen

  Jacob Blomgren Knudsen er partner i rådgivningsfirmaet Rud Pedersen og tidligere toprådgiver for radikale partiledere, og erfaren rådgiver af virksomheder og organisationen inden for public affairs.

  Christoph Houman Ellersgaard

  Christoph Houman Ellersgaard
  Lektor, Institut for Organisation, CBS

  Med en baggrund i sociologi sigter Christoph Houman Ellersgaards forskning mod at kortlægge danske eliter gennem en række forskellige metoder og datakilder. Han har holdt adskillige foredrag for en bred vifte af publikum - lige fra politiske partier, sociale bevægelser, organisationer, virksomheder eller blot offentlige begivenheder - om den danske magtelite og kernen af de mest indflydelsesrige netværk.
  Gitte Redder

  Gitte Redder
  Journalist, forfatter og moderator, Redder Kommunikation

  Gitte Redder er kommentator på blandt andet A4 og har været med til at kortlægge de mest magtfulde i ”den danske model”.

  Anne Binderkrantz

  Anne Binderkrantz
  Professor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

  Anne Binderkrantz tager del i forskningsledelsen for magtudredningen og er ekspert i samspillet mellem politiske beslutningstagere og interesseorganisationer.

   

  Pris og praktisk info

  • Pris
  • Medlemmer
   0 kr.
  • Arrangementets referencenr.
  • 39988
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
   15. september 2024 kl. 23:59
  • Yderligere info, kontakt
  • Christine Aalborg Carstensen

   Christine Aalborg Carstensen
   Arrangementskoordinator
   chc@djoef.dk
   36919138

  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Se alle