]]>

Arrangement

Ret til videnskab - en menneskerettighed

Kom med til et spændende oplæg om retten til videnskab - en menneskeret som ganske få forskere fokuserer på, trods dens vigtighed.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

Til dette arrangement, kan du høre professor Helle Porsdam fortælle om retten til videnskab, og det næste niveau af menneskerettigheder.  
 
Retten til videnskaben, står nævnt i både FN's Verdenserklæring om Menneskerettigheder fra 1948 og den Internationale konvention om økonomiske, sociale og kulturelle rettigheder fra 1966. Retten til videnskab tager menneskerettighederne til næste niveau. Mens en række forskere rundt om i verden arbejder med menneskerettigheder i dag, fokuserer kun ganske få på retten til videnskaben.
 
I det 21. århundrede har flere af de afgørende udfordringer – fra klimaforandringer og globale pandemier som COVID-19 til fødevaresikkerhed og den voksende kløft mellem rig og fattig– videnskabelige dimensioner. Samtidig har værdien af videnskab været under angreb, og mange taler om 'post-truth’ samfund og ’fake news’.
 
Som en filosofisk idé, et juridisk løfte, en politisk diskurs og måske endda en social bevægelse, er retten til videnskaben vigtig, især da beskyttelsen af netop denne ret vil gavne alle mennesker overalt.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle