]]>

Arrangement

Valg i Brasilien

Brasilien står overfor et afgørende præsidentvalg mellem Lula da Silva, der ønsker beskyttelse af Regnskoven, og præsident Jair Bolsonaro, der går ind for økonomisk udvikling blandt andet ved udnyttelse af Regnskoven.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

Brasilien skal til anden runde af deres præsidentvalg. Landet er et af de største i verden og Sydamerikas stormagt. Det på trods, er Brasilien et land, meget få taler om i Danmark. Men Brasilien har en enorm påvirkning på verdens klima gennem Amazonas regnskoven, og netop regnskoven er et centralt emne i valget den 30. oktober 2022.

Kampen står mellem Lula da Silva, der ønsker økonomisk omfordeling og beskyttelse af Regnskoven og præsident Jair Bolsonaro, der ønsker økonomisk udvikling især gennem udnyttelse af regnskoven.

På arrangementet kan du møde Anja Villefrance, som er embedskvinde ved Det Danske Generalkonsulat i Sao Paulo. Hun vil komme ind på, hvilken rolle valget vil få for Danmarks diplomatiske forhold til Brasilien.

Du vil også møde Marie Kolling, der er seniorforsker på DIIS inden for bæredygtig udvikling og regeringsførelse. Hun vil tale om fattigdom og uligheder i Brasilien og dets indvirkning på valget. Den sidste taler, du møder, er lektor i Brasilien-studier ved Aarhus Universitet, Georg Fischer, der vil fortælle om det miljømæssige aspekt ved valget.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle