]]>

Arrangement

VM i Qatar - 'Sportswashing'

Bliv klogere på begrebet 'sportswashing' med Jens Sejer Andersen fra Play the Game, når fodbold-VM i Qatar 2022 snart skydes i gang.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

Den 21. november løber FIFAs fodbold-VM i Qatar af stablen. Beslutningen om at afholde VM i Qatar har været genstand for skarp kritik fra diverse kommentatorer, menneskerettighedsorganisationer såsom Amnesty og adskillige politikere. Især har Qatar modtaget kritik for de dårlige arbejdsforhold for gæstearbejdere og det store antal der er døde undervejs i opførslen af nye stadions.

Begrebet ”Sportswashing” beskriver, hvordan sport bruges til at forbedre omdømme og offentlig opfattelse. For at blive klogere på dette, fortæller Jens Sejer Andersen fra Play the Game, om problemstillingerne ved sportswashing generelt og mere specifikt afholdelsen af VM i Qatar som eksempel herpå.

Afholdelsen af VM i Qatar skriver sig ind i en bredere problemstilling om autokratiers villighed til at være værtnation for at opnå anseelse i verdenssamfundet og generelt om penges stigende indflydelse i sport. Lignende eksempler inkluderer Vinter-OL i 2014 i Sochi (Rusland), hvis afslutning faldt sammen med invasionen af Krim-halvøen. I forlængelse heraf rejser spørgsmålet sig: Hvorfor er det attraktivt for diktaturstater at afholde store sportsbegivenheder som OL og VM? Hvilke fordele er der? Og ikke mindst, hvem kan stilles til ansvar?

Alt dette og meget andet kan du blive klogere på til dette arrangement, hvor vi ved oplæg af Jens Sejer Andersen fra Play the Game belyser problemerne omkring dette.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle