]]>

Arrangement

Ytringsfrihed under pres

Mød Jacob Mchangama i hardtalk med David Trads og Louise Holck om ytringsfrihed i USA og Danmark.

Dato og sted

06. september 2023
Online

Afholdt

Varighed

17:30-18:30

Pris

0 kr.
For alle

Hvad handler arrangementet om?

Ytringsfriheden er blevet hyldet som den ”første frihed”, fundamentet for demokratiet og et værn mod tyranniets fjende, der åbner porten mod oplysningen.

Samtidig har ytringsfrihed de sidste mange år været genstand for mange kontroverser, og rundt omkring i verden – både i demokratier og autoritære stater – har ytringsfriheden trange kår.

Kort sagt så er ytringsfrihed under pres, og spørgsmålet er, om vi måske går i en retning, hvor vi skal til at gradbøje og regulere ytringsfriheden? 

Tag med på et spændende onlinearrangement med fokus på ytringsfrihedens udfordringer og grænser, når Jacob Mchangama, med udgangspunkt i sin seneste bog 'Ytringsfrihed – fra Sokrates til sociale medier', og live fra Vanderbilt University i Nashville, Tennessee, i selskab med David Trads og Louise Holck, stiller skarpt på ytringsfrihed og rettigheder med danske og amerikanske perspektiver og erfaringer.

 

Hvem er oplægsholder?

Jacob Mchangama

Jacob Mchangama
Direktør i Justitia, kommissionsmedlem

Jacob Mchangama er grundlægger af Justitia - Danmarks første uafhængige juridiske tænketank. Han er uddannet jurist fra Københavns Universitet og har en master i menneskerettigheder og demokratisering fra Venedig og Strasbourg. Han har netop skrevet bogen Ytringsfrihed – Djøf Forlag (djoefforlag.dk)

David Trads

David Trads
Journalist, forfatter, debattør og tidligere chefredaktør

David Trads har en lang baggrund som journalist, korrespondent og chefredaktør for blandt andet Information og Nyhedsavisen. Han er forfatter til adskillige bøger om dansk og international politik og er en af landets mest brugte kommentatorer og analytiker på blandt andet Politiken, TV2 News og Altinget, når det gælder politik og ikke mindst amerikanske politik- og samfundsforhold. 
Louise Holck

Louise Holck
Direktør, Institut for Menneskerettigheder

Louise Holck, direktør for Institut for Menneskerettigheder, Danmarks nationale menneskerettighedsinstitution, siden 2020. Cand.jur. fra Københavns Universitet, 1990, og MPA fra CBS, 1999. 2012-2020 var Louise Holck vicedirektør for Institut for Menneskerettigheder. Tidligere har hun været direktør for Forbrugerstyrelsen og haft lederstillinger i DR og Dansk Flygtningehjælp. Louise Holck har tidligere været formand for og er i dag  medlem af bestyrelsen for Dignity, Dansk Institut mod Tortur. 

Pris og praktisk info

 • Pris
 • Ikke-medlemmer
  0 kr.
 • Medlemmer
  0 kr.
 • Sted
 • Online
 • Arrangementets referencenr.
 • 38180
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  6. september 2023 kl. 18:30
 • Yderligere info, kontakt
 • Marianne Klarskov Nielsen

  Marianne Klarskov Nielsen
  Sprogredaktør og eventarrangør
  mkn@djoef.dk
  33 95 99 72

 • Behandling af personoplysninger
 • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik. Læs også Djøfs privatlivspolitik for webinarer via Zoom.

  Din sikkerhed ved brug af Zoom
  Når du deltager i et online-arrangement, online-netværk eller online-kursus arrangeret af Djøf, vil det foregå via videotjenesten Zoom. Djøf har en virksomhedslicens og anvender Zoom Pro account. Læs mere om, hvordan Djøf anvender Zoom.

Se alle