]]>

Kursus

ESG - bæredygtig compliance og rapportering

Få overblikket over krav og muligheder i ESG-lovgivningen. Du lærer at håndtere kravene som en del af compliance og som et naturligt, værdiskabende element for virksomheden.

Startdatoer

06/06-24
København K
Afholdt
29/10-24
København V

Varighed

1 dag
09:00-16:00

Pris

5.750 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Du er fx jurist, advokat, complianceansvarlig eller chief sustainability officer i en privat virksomhed eller en organisation, og du arbejder som finansiel eller juridisk rådgiver. 

På kurset får du:

 • indsigt i og overblik over nuværende og kommende ESG-lovgivning 
 • viden og værktøjer til at etablere et ESG-compliancesystem til blandt andet bæredygtighedsrapportering
 • praktiske eksempler på, hvordan du operationaliserer og håndterer målbar bæredygtighed på en lang række compliance-områder
 • mulighed for at diskutere egne problemstillinger eller cases med ligesindede og eksperter.

Kursets indhold

Kurset giver dig indblik i og overblik over centrale juridiske områder inden for ESG (Environmental, Social og Governance). Afsættet er de complianceforpligtelser, der allerede nu følger af taksonomiforordningen, disclosureforordningen samt rapporteringskravene om samfundsansvar i årsregnskabsloven § 99 a. Disse regelsæt forventes at blive skærpet som følge af EU’s direktiv om bæredygtighedsrapportering (CSRD).

Du kommer igennem sammenhængen i lovgivningen og betydningen for rapporterings- og compliancearbejdet på en lang række områder. Og ikke mindst får du indblik i, hvordan du bidrager til at gøre din virksomheds processer for fx governance, risk management og strategi mere bæredygtige ved at reducere risici og øge værdiskabelsen.

Underviserne giver dig et operativt indblik i regelsættet og klare råd til, hvordan den enkelte virksomhed skal agere efter de nye regler.

Vælg startdato

 • Dagens opbygning

  Kom hele vejen rundt i ESG-landskabet

  6. juni 2024, kl. 9.00 - 16.00
  Sted: Nørre Voldgade 106, 5. 1358 København K

  På kursusdagen får du en grundig indføring i de nye og kommende regler på ESG-området, fx de overordnede internationale aftaler som Parisaftalen og klimaloven, taksonomiforordningen, disclosureforordningen, de kommende regler om rapportering (CSRD) og virksomheders due diligence og corporate governance.

  Med udgangspunkt i compliance og rapportering samt integration i værdiskabelsen kommer du igennem en række complianceområder, som alle bliver berørt af kravene til bæredygtighedsrapportering.

  Du får indblik i:

  • governance og organisering af roller og ansvar
  • ESG-risiko og impactafdækning
  • sociale forhold som menneskerettigheder og diversitet
  • dataindsamling og rapporteringsforpligtelser
  • bæredygtig finansiering og grønne obligationer
  • markedsføring – undgå greenwashing
  • samarbejdspartnernes, underleverandørers og virksomheders due diligence
  • transaktioner – ESG-impact på køb og salg af virksomheder
  • ESG-strategi og -integration i forretningsmodellen.
   
  Læs mindre

Hvem underviser?

Flemming Pristed

Flemming Pristed
Advokat, Partner, Poul Schmidt/Kammeradvokaten

Flemming rådgiver om ESG og bæredygtighedsområdet og om den finansielle lovgivning. Han har mange års erfaring som virksomhedsjurist og General Counsel hos KMD og Danske Bank. Flemming er desuden en erfaren underviser, f.eks. i fagene Finansret og Bæredygtighedsret på Københavns Universitet, Juridisk Fakultet, ligesom han er medforfatter til bogen Bæredygtighedsret på Djøf Forlag.

Maiken Toftgaard

Maiken Toftgaard
Partner, advokat, Poul Schmith/Kammeradvokaten

Maiken er certificeret IT-advokat og beskæftiger sig med krydsfelterne mellem forbruger- og markedsføringsret, cookies, IP og persondata. Hun har bred erfaring med reguleringen af digitale platforme og brug af data fra sin tidligere ansættelse som in-house jurist i en mediekoncern og som ekstern advokat. Maiken er desuden en erfaren underviser, der jævnligt holder oplæg inden for de områder, hun beskæftiger sig med.
Jakob Blindum

Jakob Blindum
Director, The Footprint Firm

Jakob er specialiseret inden for bæredygtighed i kapitalfonde og kapitalfondsejede selskaber. Han har en bred erfaring med bæredygtighed ud fra et værdiskabelsesperspektiv bl.a. bæredygtighedsstrategi, operationalisering af grøn EU-lovgivning og bæredygtighed i transaktioner – på både køber- og sælgersiden. Jakob har 10 års erfaring med ledelsesrådgivning, og han er desuden specialiseret indenfor fødevareindustrien og FMCG-produkter generelt.

Kursets form

Kurset veksler mellem oplæg, diskussioner og cases. Undervisernes faglige og undervisningsmæssige tilgang er praktisk og løsningsorienteret med fokus på enkelhed, praktik og konkret anvendelighed.

Undervejs på kurset forstærker Djøfs digitale læringsportal din læring med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale.

Du kan bruge portalen fra en browser 24-7, og du kan lære de andre deltagere og underviserne at kende allerede før kurset.

Kurset svarer til 7 lektioner i forhold til den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige.

Kurset bliver udbudt i samarbejde med Danske Advokater.

Tag en kollega med til medlemspris

’ESG – bæredygtig compliance og rapportering’ er et af de kurser, hvor du kan øge dit udbytte betydeligt, hvis du deltager sammen med en kollega. Det giver jer mulighed for at sparre med hinanden undervejs, og det er langt mere sandsynligt, at I får brugt de lærte metoder og værktøjer efter kurset.

Tilmeld dig sammen med en kollega på kurset inden 30. juni 2024. Så får I det begge til medlemspris.

Når I har tilmeldt jer, så skriv til Lene Petersen på ltp@djoef.dk, så sørger hun for, at I får rabatten.

Det siger tidligere deltagere


Rigtig godt og informativt kursus
Malene Sørensen, Dansk Industri lokale Ambitionen 19

Kurset gav mig en god ballast til selv at arbejde videre med stoffet - både teoretisk og praktisk. Derudover var det en kæmpe fordel, at kursusdeltagerne kom fra så mange forskellige brancher. Det gav perspektiv på de udfordringer direktiverne giver.
Dorthe Kaad, Lektor, Erhvervsakademi Aarhus

Et skarpt tilrettelagt kursus, der giver viden og indsigt fra øverste hylde.
Daniel Dreesen, Head of Educational Services, 5 Media Fonden

Pris og praktisk info

 • Pris
 • Ikke-medlemmer
  6.750 kr. (ekskl. moms)
 • Medlemmer
  5.750 kr. (ekskl. moms)
 • Dato og tidspunkt
 • 6. juni 2024, kl. 9.00 - 16.00
 • Kursets referencenr.
 • 39039
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  31. maj 2024 kl. 16:00


  Afmeldingsfrist
  6. maj 2024
 • Yderligere info, kontakt
 • Lene Petersen

  Lene Petersen
  Kursuskoordinator
  lpt@djoef.dk
  33 95 96 42

 • Behandling af personoplysninger
 • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Se alle