]]>

Kursus

Ledelse af bæredygtig værdiskabelse

Gå fra strategi til handling. Du lærer af de bedste og får en køreplan for forretningens bæredygtige værdiskabelse.

Hvem henvender kurset sig til?

Du er en erfaren privat eller offentlig leder, der har ansvaret for at vise vejen for forretningens bæredygtige værdiskabelse. 

Måske skal du udarbejde ny strategi til din bestyrelse, som inddrager verdensmålene. Måske leder du efter svar på, hvordan CO2-udledning påvirker dine medarbejdere og kunder. Måske er du udfordret af nye krav om ansvarlighed og transparens.

Du har ikke nødvendigvis erfaring med bæredygtig udvikling, men du har et ønske om at inddrage bæredygtighed i dit daglige ledelsesarbejde for at styrke og fremtidssikre organisationen.
 

På kurset får du:

 • konkret viden om, hvilke tendenser der er inden for bæredygtighed, og hvilke krav der gælder for dig som leder
 • inspiration fra de bedste, når udvalgte ledere fra både den private og offentlige sektor deler ud af deres praktiske erfaringer inden for bæredygtighed
 • sparring på dine udfordringer og mulighed for at medbringe overvejelser og problematikker fra din egen organisation
 • praktiske ledelsesværktøjer og adgang til en praktisk strategiskabelon – så du har en skitse til en køreplan, du kan bruge fra den første dag tilbage på kontoret
 • et stærkt netværk af andre ledere, som ønsker at skabe bæredygtig udvikling og værdi.
 

Kurset har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Kursets indhold

Bæredygtighed, verdensmål, CSR og grøn omstilling giver mulighed for at udvikle nye produkter, tiltrække nye kunder, fastholde medarbejdere og reducere omkostninger. 

Men bæredygtighed er også en udfordring. Udvikling kræver tid og penge, alt imens I fortsat skal levere jeres kerneservices og -produkter. 

Kurset giver dig nødvendig viden og relevante værktøjer til bæredygtig ledelse. 

Du får indsigt i, hvordan du igangsætter og måler på bæredygtig værdiskabelse, fx i form af færre omkostninger eller øget effektivitet, økonomiske resultater, borger-/forbrugertilfredshed, brandværdi samt medarbejder- og kundeloyalitet. 

Inspireret af eksperter og workshops finder du svar på dilemmaer som: 

 • Hvordan finansierer du en bæredygtig udvikling og sikrer bæredygtig værdiskabelse?
 • Hvordan holder du fokus på kerneforretningen og indgår partnerskaber om bæredygtighed?
 • Hvordan kommunikerer du jeres succeser (fx reduktion af energiforbrug) uden at udstille jeres svagheder (fx højt sygefravær)?
 • Hvordan skaber du begejstring for bæredygtighed i ledelsen og blandt medarbejderne, samtidig med at I leverer resultater inden for organisationens kerneområder?  

Du møder ledere og eksperter med 20+ års ledelseserfaring fra private og offentlige organisationer i ind- og udland. Alle har de stået i spidsen for toneangivende organisationer eller projekter inden for ledelse af bæredygtig værdiskabelse, og de har lært af både succeser og fiaskoer inden for området. 

 

Kursets form

Kurset ’Ledelse af bæredygtig værdiskabelse’ er bygget op af en række elementer, der understøtter din læring:

 • Ekspertindlæg, der introducerer bæredygtighed som strategisk ledelsesdisciplin
 • Præsentation af værktøjer, der skaber overblik og indsigt i en kompliceret agenda
 • Workshops om scenarier, der tager udgangspunkt i din situation og/eller er udviklet specielt til kurset og tager afsæt i en genkendelig hverdag
 • Eksterne indlæg fra kendte danske virksomheder og organisationer, der fortæller om deres strategi, og hvordan de er nået frem til netop den tilgang, samt hvordan de skaber værdi, hvilke til- og fravalg de har taget, og hvilke udfordringer der har været undervejs. 

Din gennemgående underviser og kursusleder er Morten Nielsen, direktør i International Federation of Housing and Planning.

Covid-19-forholdsregler på kurser

Vi følger alle retningslinjer i forhold til afstand, forplejning og hygiejne.

Se alle