]]>

Kursus

Den effektive rådgiver

Lær, hvordan du skaber større værdi i din rådgivning med en forskningsbaseret værktøjskasse.

Startdatoer

20/03-24
København K
10/09-24
København K
10/12-24
København K

Varighed

2 dage + coaching
09:00-16:00

Pris

13.900 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er til dig, der ønsker at styrke din rolle som rådgiver.

Rådgiver du internt eller eksternt?

Har du jura, økonomi, IT, kommunikation, HR eller noget helt sjette som fagligt fundament?

I alle tilfælde får du på kurset forskningsbaseret viden, inspiration og værktøjer til at gøre en forskel for forretningen.

På kurset får du:

 • træning i og redskaber til at styrke din gennemslagskraft i rollen som rådgiver 
 • indsigt i det strategiske, retoriske og psykologiske mindset bag effektiv rådgivning
 • individuel coaching, der løfter din rådgiverfaglighed i et fortroligt rum
 • en forståelse for det rådgiverrum, du træder ind i – og metoder til at navigere proaktivt i det 
 • kendskab til psykologiske dynamikker og magtforhold i rådgivningssituationen
 • redskaber til at forberede dig effektivt før, navigere nærværende under og evaluere efter en vigtig rådgivning
 • gruppecoaching og feedback på din rådgivning
 • sparring på din personlige udviklingsplan 
 • et netværk med andre rådgivere.

Kursets indhold

På ’Den effektive rådgiver’ bliver du klædt på til at rådgive effektivt, både proaktivt og reaktivt. Uanset om du rådgiver ledelsen, kolleger eller eksterne kunder, får du opdateret din viden og din rådgiverfaglige værktøjskasse. Du får effektive metoder og inspirerende cases, og du bliver coachet individuelt, hvor vi zoomer ind på netop dine udfordringer og dit udviklingspotentiale. Du udvikler dig gennem coaching, træning og feedback.

På kursusdagene former vi sammen dit strategiske, retoriske og psykologiske fundament for effektiv rådgivning. Du arbejder med cases ud fra eksempler fra dine og de andre deltageres egne organisationer, og du møder to toprådgivere, der deler erfaringer fra deres personlige rådgiverrejse.

Vælg startdato

 • Individuel coaching

  11., 12. eller 13. marts 2024 (1 time)

  Du har en times individuel samtale med underviseren som optakt til forløbet.

  Før samtalen udfylder du et kort spørgeskema med eksempler på dine rådgivningsopgaver og med dine ønsker for din personlige udvikling. Efter samtalen beskriver du en case, du kunne tænke dig at arbejde med i undervisningsforløbet.

  Læs mindre
 • Dag 1

  20. marts 2024, kl. 9.00-16.00

  Den første kursusdag på ’Den effektive rådgiver’ danner fundament for din rådgiverfaglighed i en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg, øvelser og fælles og individuel refleksion.

  Dagen giver dig:

  • ny indsigt i rollen som effektiv rådgiver
  • viden om den seneste forskning i og metoder til effektiv rådgivning 
  • indsigt i relevante teorier fra psykologi, strategi og retorik 
  • målrettede værktøjer til brug før, under og efter din rådgivning

  Du udarbejder undervejs en analyse af din egen rådgiverposition, der bliver en del af den efterfølgende gruppecoaching. 

 • 9. april 2024 (2 timer)

  Efter første kursusdag deltager du i en totimers gruppecoaching. Her dykker du sammen med tre-fire medkursister ned i de temaer, der er særlig relevante for netop jeres rådgiverposition og konkrete udfordringer.

  Sessionen giver dig:

  • mulighed for at bruge de lærte teorier og værktøjer på de temaer, der fylder hos gruppen 
  • sparring på dine udfordringer i rådgiverrollen og inspiration til nye handlemåder
  • forslag til konkrete indsatser, vi følger op på i din næste individuelle coaching.
 • Dag 2

  11. april 2024, kl. 9.00-16.00

  På anden kursusdag på ’Den effektive rådgiver’ bliver du trænet i dine rådgiverkompetencer med udgangspunkt i udfordrende cases udvalgt fra dine medbragte eksempler.

  Du møder to inspirerende toprådgivere, der har indflydelse på øverste niveau og i praksis gør en strategisk forskel med deres meget forskellige baggrunde. De deler ud af deres erfaring med, hvad det kræver at slå til i rådgiverrollen på det personlige såvel som det forretningsmæssige plan, og hvad der skal til for at lykkes i rådgiverrollen.

  Du får indblik i, hvordan du kan passe på dig selv og din faglige troværdighed i en presset dagligdag.

  Dagen giver dig:

  • træning i dine nye rådgiverværktøjer
  • inspiration fra to toprådgivere om at være ledelsesrådgiver i en virksomhed og at være særlig rådgiver i en politisk kontekst 
  • indblik i, hvordan du sikrer din fortsatte udvikling
  • indsigt i, hvorfor du skal passe på dig selv for at yde dit bedste på den lange bane. 

  Undervejs samler du input til din egen udviklingsplan, der er en del af den efterfølgende individuelle coaching. Udviklingsplanen skal være med til at bygge bro mellem dine menneskelige og faglige kompetencer og din performance.

 •  29., 30. april eller 1. maj 2024 (1,5 time)

  Du får 1½ times fortrolig coaching med underviseren.

   

  Sessionen giver dig:

  • mulighed for målrettetat omsætte forløbets læring til netop din rådgiversituation
  • sparring på aktuelle faglige og personlige udfordringer i rådgiverrollen
  • opfølgning på dine indsatser fra første individuelle coaching
  • input til din udviklingsplan i rollen som rådgiver.

Hvem underviser?

Helle Petersen

Helle Petersen
Kommunikationsforsker og –rådgiver, ph.d. og MPO

Helle har mere end 20 års erfaring som forsker, underviser, leder og rådgiver. Hendes speciale er ledelseskommunikation og forandringsprocesser og ikke mindst rollen som rådgiver. Hun er medforfatter til ’Slå til! Den effektive rådgivers DNA’ (Gyldendal, 2018), og hun rådgiver direktioner, ledelsesteams og stabsfunktioner i både offentlige og private organisationer.

Jesper Fabricius

Jesper Fabricius
Kommunikationsdirektør i Rambøll Danmark

Jesper Fabricius, cand. scient pol. fra AU, er kommunikationsdirektør i Rambøll Danmark, der er Danmarks største rådgivervirksomhed. De seneste 7 år har han rådgivet virksomhedens administrerende direktør og ledelse om kommunikation og forandringsprocesser. I denne session vil han give et indblik i, hvordan det er at være ledelsesrådgiver i virksomheden og give eksempler på, hvad der skal til at lykkes i rådgiverrollen.

Noa Redington

Noa Redington
Politisk kommentator, rådgiver og journalist

Noa Redington, cand.scient.pol. fra KU og Columbia University, er politisk kommentator på TV2 News og skriver hver søndag i Politiken. Noa har tidligere arbejdet som journalist på Weekendavisen, Ugebrevet A4 og Mandag Morgen. Han blev kendt som særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt i perioden 2008-2015 - først i Socialdemokratiet, siden i Statsministeriet.

Gitte Lohse

Gitte Lohse
Fagdirektør i Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Gitte har ansvaret for den faglige udvikling af daginstitutioner, skoler og fritidstilbud. Hun har gennem de sidste 20 år arbejdet med ledelse i den offentlige sektor – både som decentral leder, forvaltningschef og gennem de sidste 7 år som direktør. Gitte har arbejdet tæt sammen med konsulenter i dagligdagen og deler sine erfaringer med, hvad det kræver af direktøren at få det optimale ud af sine tætte rådgivere, og hvad det kræver af medarbejderen i rådgiverrollen.

Kursets form

’Den effektive rådgiver’ er bygget op af to individuelle coachingsessioner, en gruppecoaching og to kursusdage, der ligger med en måneds mellemrum. Undervisningen indeholder teoretiske oplæg, men vægter praksisnære øvelser og cases, hvor den fælles refleksion er i centrum.

Undervejs får du rig mulighed for at prøve noget af det lærte af, samtidig med at du bliver holdt til ilden og støttet undervejs af coachingsessionerne. Du kan desuden forvente at skulle forberede dig.

Dine egne udfordringer og behov står 100% i centrum i coachingsessionerne, hvor du hver gang har tid til fortrolig sparring med underviseren. Du kan arbejde med en konkret rådgivning, du står overfor, eller mere generelt med de sider af din rådgiverrolle, du gerne vil udvikle.

I gruppecoachingen er der fokus på nøje udvalgte temaer, der har særlig relevans for dig og de tre-fire medkursister, der har beslægtede udfordringer og potentialer. Her skaber vi sammen link mellem teorier og jeres opgaver og handlemuligheder.

Bogen ’Slå til! Den effektive rådgivers DNA’, Gyldendal 2018, er kursets grundbog, som du læser mellem første og anden kursusdag. Før hvert fremmøde skal du forberede dig i form af små refleksionsøvelser, der sikrer maksimal læring og personlig udvikling.

Djøfs digitale læringsportal forstærker din læring på kurset med forskellige læringsaktiviteter og materialer.

Du kan bruge portalen fra en browser 24-7, og du kan lære de andre deltagere og underviserne at kende allerede før kurset. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale.

Det siger tidligere deltagere

Her ser du et gennemsnit af 37 tidligere deltageres tilfredshed.

Dette kursus er meget inspirerende, uanset hvilken type organisation man arbejder for - og hvilken type rådgivningsopgaver man har.
Helle Bagger Nielsen, Fuldmægtig, Erhvervshus Sjælland

Spændende og anvendeligt kursus, som sætter et bredspektret fokus på din egen rådgiverpraksis. Er relevant uanset hvilken form for rådgivning, man udøver til dagligt og uanset hvor meget rådgivererfaring man har. Jeg var meget tilfreds og nød godt af sparring med både den dygtige underviser og mine medkursister.
Sarah Bording, Medlemsrådgiver, BUPL Århus

Et lærerigt kursus med en god balance mellem teori og praksis. Undervisningen udi i de nødvendige facetter der skal til for at blive en kompetent rådgiver skete i et tydeligt og enkelt sprog, som blev omsat til praktiske eksempler, der gør det muligt at relatere kursets læring til egne rådgivningsopgaver.
Muhammad Mee, Specialkonsulent, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen JKU Fremskudt Beskæftigelsesindsats

Kurset var effektivt og udbytterigt! Alt i alt meget brugbart og giver indsigt i, hvad man kan og bør arbejde videre med ift. egen kompetenceudvikling.
Rosa Vikingsdottir, Konsulent, Danske Regioner

Rigtig godt kursus med masser af værktøjer, der også kan bruges, uden at man er rådgiver.
Pia Olsen, Flow Partner, ALK-Abelló A/S

Pris og praktisk info

 • Pris
 • Ikke-medlemmer
  15.750 kr. (ekskl. moms)
 • Medlemmer
  13.900 kr. (ekskl. moms)
 • Dato og tidspunkt
 • Individuel coaching den 11., 12. og 13. marts
  1. kursusdag torsdag den 20. marts
  Gruppecoaching tirsdag den 9. april
  2. kursusdag torsdag den 11. april
  Individuel coaching 29., 30. april og 1. maj
 • Kursets referencenr.
 • 38173
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  28. februar 2024 kl. 12:00


  Afmeldingsfrist
  21. februar 2024
 • Yderligere info, kontakt
 • Line Holm Vang

  Line Holm Vang
  Kursusansvarlig
  lic@djoef.dk
  33 95 01 96

 • Behandling af personoplysninger
 • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Se alle