]]>

Kursus

Metoder og værktøjer

Modul 1 – obligatorisk modul på Diplomuddannelsen i projektledelse. Du udvikler dine projektlederkompetencer ved at styrke dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Hvem henvender modulet sig til?

Du er projektleder, projektkoordinator eller projektdeltager. Du ønsker at udvikle dig til en professionel projektleder. Du vil lære at bruge planlægningsværktøjer, så du kan følge op på fremdrift i form af tid, økonomi, leverancer og udbytte.

Modulet giver dig et solidt teoretisk fundament og et overblik over ’best practices’ gennem træning og refleksion. 

Du kan tage ’Metoder og værktøjer’ som en del af Diplomuddannelsen i projektledelse, men du kan også tage modulet alene.

Modulet giver dig:

  • kompetencer til at vurdere dine projekters typer og tilgang
  • evnen til at formulere målsætninger og milepælsplaner
  • redskaber til at planlægge økonomien i et projektbudget
  • redskaber til at styre ressourceforbrug og leverancer
  • kompetencer til at vurdere risici og analysere interessenter
  • indsigt i at indgå i dialog med opdragsgiver under opstart og opfølgning
  • viden om at håndtere konflikter i projekter. 

Denne uddannelse har ikke flere afholdelser

Modulets temaer og opbygning

På modulet får du indsigt i de essentielle aspekter ved projektledelse, og du får kompetencerne til at planlægge og lede projekter effektivt. Du lærer at bruge projektledelsesmetoder og -værktøjer til at indsamle og analysere information, og du får færdigheder til at lede projektgrupper og gruppemedlemmer.   

Du kommer til at arbejde med:

  • vurdering af projektomfang
  • analyse af interessenter
  • analyse af risici
  • strukturering af projektet
  • planlægning af leverancer 
  • opfølgning på fremdrift og udbytte
  • ledelse af projektgruppen.

Opbygning:

Undervisningsdage: 6 dage
ECTS-point: 10 ECTS-point
Djøf og DTU samarbejder om Diplomuddannelsen i ledelse. Uddannelsen udbydes af DTU, som varetager undervisning og eksamen.

Vær opmærksom på prisstigninger. Se mere under ’Pris og praktisk info’.

 

Kursets form og didaktik

Diplomuddannelsen i projektledelse har et stærkt fokus på at skabe transformativ læring gennem aktionslæring. Ny forskningsbaseret teori bliver kombineret med øvelser i at praktisere projektledelse og din evne til at eksperimentere med dit projektlederskab i egen praksis. 

Resultatet er et bæredygtigt grundlag for at anvende det lærte i egen organisation. Gennem undervisningen på modulet danner du empiri via iagttagelser af praksis og eksperimenter, der relaterer sig til en konkret problemstilling i dit projekt i egen organisation. Denne problemstilling kan du tage videre med i eksamensopgaven, fordi empirien, du har beskrevet i feltnoter, kan indgå som bilag til det skriftlige produkt.

Ved afslutningen af modulet ’Metoder og værktøjer’ har du allerede samlet den væsentligste empiri til eksamen, fordi det er en del af den læring, der sker på modulet. Eksamen er en del af den transformative læringsproces, hvor du også bedømmes på dine kompetencer i praksis. Eksamen involverer derfor din anvendelse af det tillærte i projekter fra din egen organisation, der gør det muligt at vurdere, hvad du kan, og ikke kun, hvad du ved. 

Eksamensform

Du afslutter ’Metoder og værktøjer’ med en mundtlig eksamen kombineret med et skriftligt produkt. Den mundtlige eksamen og det skriftlige produkt behandler problematikker og udfordringer i dine projekter i din organisation. Den skriftlige del har form af en rapport, der omhandler udvalgte områder i dit projekt. Du kan gennemføre eksamen individuelt eller i en gruppe på to eller tre studerende. Bedømmelsen sker ud fra modulets læringsmål og den gældende eksamensbekendtgørelse.

Få et samlet overblik over Diplomuddannelsen i projektledelse

Djøf og DTU samarbejder om Diplomuddannelsen i ledelse. Uddannelsen udbydes af DTU, som varetager undervisning og eksamen.

Det siger tidligere deltagere

Her ser du et gennemsnit af 31 tidligere deltageres tilfredshed.

Se alle