]]>

Kursus

Grundlæggende projektledelse

Du lærer at være en systematisk projektleder med effektive projektværktøjer.

Startdatoer

04/09-24
København Ø
Venteliste
28/10-24
København Ø
28/10-24
Aarhus C
03/12-24
København Ø
29/01-25
København Ø
31/03-25
Aarhus C
31/03-25
København Ø
11/06-25
København Ø

Varighed

2 dage
kl. 9.00 - 16.00

Pris

10.900 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Du er eller skal i gang med projektarbejdet enten som projektdeltager eller projektleder.

Du har brug for den mest fundamentale viden om projektstyring og projektledelse som projektleder eller projektmedarbejder i en privat eller offentlig virksomhed eller organisation.

Har du allerede viden svarende til indholdet på ’Grundlæggende projektledelse’, anbefaler vi kurset ’Videregående projektledelse’. Vil du gerne hurtigt fra metoderne til praktisk erfaring med projektledelse, kan du tage begge kurser på en gang på ’Den intensive projektlederuddannelse’. 

På kurset får du:

 • indblik i terminologien inden for projektledelse
 • overblik over de væsentligste projektledelsesværktøjer inden for målsætning, interessenthåndtering, planlægning, risikovurdering og organisering
 • en fornemmelse af egne kompetencer i forbindelse med dimensionerne i projektarbejdet
 • de vigtigste metoder til at udarbejde en projektbeskrivelse og til at følge op og styre projektet.
Overbevis din chef

Kursets indhold

Med ’Grundlæggende projektledelse’ kommer du omkring alle de elementer, der skal til, for at du kan styre et projekt. Kurset er træningsbaseret og praksisnært og gør dig klar til at gå i gang med dit projekt, så snart du kommer tilbage på din arbejdsplads.

Du får indblik i de særlige karakteristika, der er ved projektarbejdsformen og projektlederrollen, og et overblik over de væsentlige værktøjer og metoder, du kan bruge i projektets forskellige faser.

Vælg startdato

 • Før start

  Inden første kursusdag udfylder du en effektmålsætning med klare mål for den læring, du og din nærmeste leder ønsker, du skal have ud af 'Grundlæggende projektledelse'.

  Læs mindre
 • Dag 1

  4. september 2024, kl. 9.00 - 16.00
  Sted: Folke Bernadottes Allé 45, 2100 København Ø

  Første dag på ’Grundlæggende projektledelse’ giver dig en introduktion til projektlogikken, og hvad der kendetegner den gode projektleder. Du bliver trænet i to klassiske værktøjer: målformulering og interessentanalyse. De hjælper dig til at klarlægge, hvad dit projekt består af, og hvilke personer og grupper der er involveret.

  Dagen giver dig indsigt og træning i:

  • kendetegn ved projekter og projekters natur – forskellige projekttyper 
  • projektlederens ledelsesroller
  • målformulering med definition af formål, leverancer og succeskriterier, og hvordan du bruger målhierarkiet 
  • analyse og håndtering af interessenter, og hvordan du forankrer projektet i dets omgivelser.
 • Dag 2

  5. september 2024, kl. 9.00 - 16.00
  Sted: Folke Bernadottes Allé 45, 2100 København Ø

  På dag 2 på ’Grundlæggende projektledelse’ bliver du trænet i yderligere to klassiske værktøjer: milepælsplanlægning og risikoanalyse. De hjælper dig til at skabe et overblik over projektet og dets fremgang. De kan også tydeliggøre de ting, der kan gå galt, og hvordan du kan håndtere dem. Du får en introduktion til den professionelle projektorganisering med de forskellige roller og ansvarsfordelinger.

  Dagen giver dig indsigt og træning i:

  • den gode projektplan – milepælsplanlægning og forskellige planlægningsniveauer
  • analyse og håndtering af projektets risici
  • projektorganisering og forståelsen af roller, ansvar og samarbejde.

Hvem underviser?

Kasper Nizam

Kasper Nizam
Konsulent og partner i Implement Consulting Group

Kasper Nizam har siden 2005 fokuseret på ledelse af innovationsprojekter inden for især velfærdsområderne. Han har i fem år stået i spidsen for startupvirksomheden Social Digital, som nu er en del af Implement Consulting Group. Kasper er projektleder for en række større og mindre projekter om digitalisering, kunde-/borgerinddragelse, forankring og skalering af innovation. Kaspers rolle er ofte at lede på tværs af offentlige aktører, NGO’er, fonde og virksomheder. Kasper er cand.scient.adm. fra RUC.

Kursets form

Undervisningen på 'Grundlæggende projektledelse' veksler mellem teori, værktøjer, forskning og eksempler, som du kombinerer med øvelser og refleksioner over egen praksis. Fokus er på, at du kan bruge de lærte redskaber og metoder i praksis; derfor vil du arbejde med egne og andres projekter undervejs på kurset. Du får løbende feedback på din anvendelse og udførelse, og du får rig mulighed for at diskutere projektarbejdsformens fordele og ulemper med ligesindede.

Djøfs digitale læringsportal forstærker din læring på kurset med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale.

Du kan bruge portalen fra en browser 24-7, og du kan lære de andre deltagere og underviseren at kende allerede før kurset.

På kurset får du udleveret bogen ’Power i projekter og portefølje’ fra Djøf Forlag.

 

Tag en kollega med til medlemspris

’Grundlæggende projektledelse’ er et af de kurser, hvor du kan øge dit udbytte betydeligt, hvis du deltager sammen med en kollega. Det giver jer mulighed for at sparre med hinanden undervejs, og det er langt mere sandsynligt, at I får brugt de lærte metoder og værktøjer efter kurset.

Tilmeld dig sammen med en kollega på kurset inden 30. juni 2024. Så får I det begge til medlemspris.

Når I har tilmeldt jer, så skriv til Margit Jørgensen på dk¤djoef¤maj, så sørger hun for, at I får rabatten.

Det siger tidligere deltagere

Her ser du et gennemsnit af 255 tidligere deltageres tilfredshed.

Fantastisk kursus som alle bør deltage i. Man får opbygget den nødvendige viden, som gør, at man kan lede et projekt fra start til slut. Det er en kompetence på linje med f.eks. konfliktmægling, som kan være en hjælp indenfor alle fagtyper.
Eva Aagaard, Rødovre Kommune

Kurset giver en god og grundig indførelse i konkrete projektledelsesværktøjer, så man kan sætte retning og styring på sit eget projekt efter endt kursus. Undervisningen er bygget op med en god vekselvirkning mellem oplæg og konkret casearbejde, så den lærte viden nemt kan omsættes til praksis.
Anette Hindsberg, Socialpolitisk konsulent, FOA - Fag og Arbejde

Det er sjældent, at man går fra et kursus med en så klar omsættelig viden, som jeg gjorde her. Virkeligt brugbart og med konkrete værktøjer til at kunne drible videre med projekter i sit arbejde.
Charlotte Mikladal, Chefkonsulent, Direktoratet for Kriminalforsorgen

Mega fedt kursus som har givet mig "blod på tanden" til at gå tilbage til min organisation og arbejde videre i min nye rolle som Projektleder.
Mia Hansen, projektleder, Skole og Forældre

Virkelig godt kursus, hvor man får en virkelig god forståelse af et projekt og rollefordelingen i et projekt, og samtidig bliver klædt godt på til at lede projektet igennem alle faser.
Rikke Andersen, Sekunderet national ekspert, Udenrigsministeriet

Pris og praktisk info

 • Pris
 • Ikke-medlemmer
  12.600 kr. (ekskl. moms)
 • Medlemmer
  10.900 kr. (ekskl. moms)
 • Dato og tidspunkt
 • 4. - 5. september 2024

  Begge dage fra kl. 9.00 - 16.00

 • Kursets referencenr.
 • 38433
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  28. august 2024 kl. 09:00


  Afmeldingsfrist
  4. august 2024
 • Yderligere info, kontakt
 • Margit Jørgensen

  Margit Jørgensen
  Kursuskoordinator
  maj@djoef.dk
  33 95 98 73

 • Behandling af personoplysninger
 • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Se alle