]]>

Kursus

Leaderspace - rumlig ledelse i en ny tid

Udforsk en ny ledelsesform, der skaber rum til forandring og plads til eksperimenter. Lær, hvordan du med øget energibevidsthed, en hjernevenlig tilgang og nye lederrum kan give din ledelse større impact.

Startdato og sted

26. august 2024
Tisvildeleje

Varighed

5 dage
Første dag mødetid kl. 19.00

Pris

49.000 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Du leder andre gennem store forandringer og ukendte udfordringer. Du vil gerne tilpasse din måde at lede på, så den matcher tidens udfordringer og muligheder.

Du ønsker at balancere din ledelsespraksis mellem rammer og frihed, hjerne og hjerte og mellem det egoistiske og holistiske perspektiv.

’Leaderspace – rumlig ledelse i en ny tid’ er for dig, der vil supplere management og leadership med ledelse af samskabende processer under komplekse forhold.

På kurset lærer du at:

  • lede med energi og engagement
  • imødegå og agere i kompleksitet
  • benytte en hjernevenlig tilgang til ledelse
  • gøre ledelse frisættende og bevægende
  • udfolde det menneskelige potentiale
  • skabe plads gennem rumlig ledelse
  • gøre møder og dialoger lærende og skabende
  • etablere og holde rum for forandring
  • gennemføre dit eget leaderspace-projekt.

Kursets indhold

I en foranderlig, mangfoldig og uforudsigelig verden er der brug for ledelsesformer, der er mere åbne, inkluderende og eksperimenterende end tidligere.

Et leaderspace (lederrum) er et mentalt, virtuelt eller fysisk rum, der katalyserer samskabelse og transformation. Det er en ledelsesform, der samler energien om vigtige formål, rammesætter selvorganisering, skaber rum til eksperimenter og udfolder det fulde menneskelige potentiale.

På leaderspaceforløbet lærer du at rumme og dyrke mangfoldighed, udøve rumlig ledelse, invitere det ukendte indenfor, stille spørgsmål, du ikke har svarene på, og lade forskellige mennesker finde sammen for at løse opgaverne i fællesskab.

Du lærer at skabe nye lederrum og inddrage mennesker i selve ledelsesprocessen. Du arbejder med at kombinere management, leadership og leaderspace, og du lærer at vælge den mest relevante ledelsesform afhængigt af situation og ambition.

Vi undersøger behovet for nye færdigheder og ser på, hvordan kravet om ydre og indre bæredygtighed påvirker ledelse. Du får lejlighed til at lære og afprøve nye teorier og metoder hentet fra psykologi og neuroscience. Vi introducerer leaderspace som tankesæt og praksis, og du lærer alt, du behøver for at kunne etablere, holde og afvikle et lederrum.

Forløbet er i sig selv iscenesat som et leaderspace med sansefulde oplevelser og lærerige eksperimenter. Du oplever det hele på egen krop, når vi tager dig ud i naturskønne og opløftende rammer, tilbyder dig madkunst ud over det sædvanlige og bringer din lederudvikling i bevægelse. Du kan se frem til en ekstraordinær læringsoplevelse i fantastiske omgivelser.

  • 1. samling

    De nye færdigheder – at være og lede energibevidst

    26. - 28. august 2024. Første dag kl. 19.00 til sidste dag kl. 16.00
    Sted: Pension Kildegaard, Kildegårdsvej 5, 3220 Tisvildeleje

    På 1. samling starter vi med at undersøge, hvad ledelse skal kunne i fremtiden. Noget handler om at opnå større energibevidsthed, noget andet om at kunne lede i en kompleks verden, hvor alt bliver mere og mere forbundet. Du lærer et system til at håndtere den personlige energi og møder den hjernevenlige tilgang – et metodesæt til at gøre arbejdet så let, sjovt og belønnende som muligt.

    Vi mødes i smukke omgivelser i Tisvildeleje om aftenen på førstedagen og slutter om eftermiddagen på tredjedagen. Forløbet er designet ud fra de principper, du som deltager lærer undervejs. Omgivelserne bliver inddraget og udforsket, ikke mindst under måltiderne, hvor madkunster Tine Galatius sikrer oplevelser til alle sanser.

    Det fysiske aspekt er lige så vigtigt som det psykologiske. Derfor er der under hele forløbet fokus på at bevæge kroppen, stimulere sanserne og balancere energien.

    På første samling møder du kursusleder Laust Lauridsen og madkunstner og køkkenchef Tine Galatius.

    Samlingen giver dig:

    • forståelse af behovet for nye ledelsesformer
    • kendskab til energisystemer og øget energibevidsthed
    • metoder til at håndtere den personlige energi
    • redskaber til at arbejde med energi i grupper og teams
    • indsigt i, hvad hjernevenlig tilgang til ledelse betyder
    • metoder til at lede med og ikke imod hjernen
    • viden om kompleksitetsledelse - baggrunden for leaderspace.

     

    Mellem 1. og 2. samling øver du dig i energibevidsthed og hjernevenlighed i konkrete situationer. 

     
    Læs mindre
  • 2. samling

    8. - 9. oktober 2024. Første dag kl. 9.00 til sidste dag kl. 16.00
    Sted: Hamletscenen på Kronborg og Marienlyst Strandhotel, Ndr. Strandvej 2, 3000 Helsingør

    På 2. samling lærer du om rumlig ledelse som vejen til at invitere, involvere og inkludere mennesker til samskabelse og samudvikling. Det teoretiske udgangspunkt er Theory U, som her bliver brugt til at skabe et sprog og en ramme for rumlig ledelse. Du bliver også introduceret til hjernevenlige værktøjer og får lejlighed til at afprøve det hele i specifikke situationer og konkrete opgaver.

    På samlingens første dag arbejder vi med iscenesættelsen af rum på HamletScenen på Kronborg. Teaterdirektør og kunsterisk leder Lars Romann Engel bidrager med sit syn på rumlig ledelse og bringer begrebet i spil på scenen. Madkunstner Tine Galatius står for frokostoplevelsen, der forstærker dagens arbejde med at sætte rum i spil – de mulige, de vigtige og de rigtige. Om aftenen kan du nyde spa-faciliteterne på Marienlyst Strandhotel og lade dagens oplevelser synke ind.

    På samlingens andendag fokusere vi på at dele lederrummet og at facilitere det ved fx møder. Læringsekspert Sille van Loon er med os og sikrer et effektivt og legende læringsrum, så du forankrer din nye viden og træning, og du kan arbejde videre med et leaderspace i egen praksis inden sidste samling.

    På samlingen møder du kursusleder Laust Lauridsen, madkunstner Tine Galatius, teaterdirektør og kunstnerisk leder Lars Romann Engel samt læringsekspert og facilitator Sille van Loon.

    Samlingen giver dig:

    • forståelse for de forskellige rum, hvor ledelse kan foregå
    • kendskab til Theory U, en central model i leaderspace
    • træning i at bruge modellen til at skabe indre og ydre bevægelse
    • metoder til at iscenesætte og skabe bevægelse i lederrummet
    • et framework til at træffe bedre valg og beslutninger
    • redskaber til at gøre formål attraktive og meningsfulde
    • metoder til at gennemføre rumlige dialoger og møder
    • en skabelon til at etablere et leaderspace om en konkret udfordring.

     

    Mellem 2. og 3. samling har du mulighed for at øve dig i rumlig ledelse og etablere dit eget leaderspace.

  • 3. samling

    13. november 2024, kl. 9.00 - 16.00
    Sted: Nørre Voldgade 106, 5. 1358 København K

    3. samling handler om erfaringsudveksling og acceleration. Vi genbesøger det lærte og det, du har afprøvet i træningsperioden. Hvad virker for dig, og hvad skal du arbejde mere med? Fokus er på din fortsatte Leaderspace praksis. Du får mere viden og flere værktøjer til at skabe gode rum for inklusion og transformation.

    På samlingen møder du kursusleder Laust Lauridsen og læringsekspert og facilitator Sille van Loon.

    Samlingen giver dig:

    • mulighed for at gøre status over din leaderspace praksis
    • forståelse af tiltrækning og resonans i forskellige lederrum
    • metoder til at arbejde med mangfoldighed og potentiale
    • redskaber til at skabe balance og bevægelse for rumlige aktiviteter
    • inspiration til at fortsætte dit arbejde med leaderspace.

Hvorfor vælge ’Leaderspace’?

Leaderspace skaber handling og forvandling ved at arbejde med rum, resonans og relationer. Som supplement til din nuværende ledelsespraksis giver det dig mulighed for at udvikle processer, systemer og mennesker på en mere involverende og eksperimenterende måde. I stedet for at have en vision eller et mål som ledestjerne bruger du et fælles udgangspunkt og formål til at samle energien og udfolde potentialet. I en verden med stor usikkerhed og mange ubekendte kan det vise sig at være den bedste metode til at opnå bæredygtige indsatser og resultater.

Vil du vide mere om udviklingsforløbet?  

Hent brochure

Hent brochuren ’Leaderspace – rumlig ledelse i en ny tid. Udforsk rumlig ledelse og iscenesættelsen af det leaderspace, du kan opleve på kurset i brochuren om forløbet. Med ord og billeder viser vi dig, hvorfor ’Leaderspace’ er en unik oplevelse, der supplerer og forstærker din ledelse i en tid med mange forandringer.

Få rådgivning

Vil du være sikker på, at forløbet skal være det næste skridt i din lederudvikling, kan du sparre med videnudviklingschef Rikke Bay Andreasen. Rikke er ansvarlig for Djøfs lederudvikling.

Kontakt Rikke på rba@djoef.dk og telefonnummer 33 95 97 44. 

Hvem underviser?

Laust Lauridsen

Laust Lauridsen
Kursusleder og facilitator

Laust er læge og læringsfacilitator. Han designer og gennemfører udviklingsforløb for ledere og teams. Erfaringen er lang og bred, fra skoletrætte drenge til MBA-studerende, fra brobisser til topchefer, fra kreative kaospiloter til konservative skibsredere. Lige dele videnskab og lidenskab. Laust garanterer et unikt forløb, hvor dybde og højde afbalanceres af lethed, morskab og udbytte.

Tine Galatius

Tine Galatius
Madkunstner, køkkenchef og facilitator

Tine er madkunstner og måltidsarkitekt. Hun skaber totaloplevelser, hvor maden spiller sammen med tema og indhold. Målet er at åbne for større og dybere indsigter. Det kan foregå ude eller inde, i fine stuer eller rå lagerrum, i korte serveringer eller lange middage. På de første to samlinger vil Tine gennem sin personlighed og madkunnen facilitere læring og katalysere de kreative udfoldelser.

Sille Van Loon

Sille Van Loon
Læringsekspert og facilitator

Sille er ekspert i læring og facilitering. Hun beskriver sig selv som en nørd, når det kommer til at skabe kvalitet i møder, workshops, uddannelse og samtaler – og få det hele til at give mening. Sille er optaget af at skabe fantastiske læringsoplevelser, fra små intime forløb til store impactfulde events. På 2. og 3. samling vil Sille være med til at sprede lys og glæde med sin facilitering.

Lars Romann Engel

Lars Romann Engel
Teaterdirektør og iscenesætter

Lars er ekspert i Shakespeare og ikke mindst Hamlet, som han på mange måder er med til at levendegøre på verdensscenen. Ud over at være direktør og kunstnerisk leder af HamletScenen bruger Lars tid på at formidle de eksistentielle budskaber i Shakespeares værker. På 2. samling vil Lars, ud over at være vært, bidrage med sit syn på rumlig ledelse og bringe begrebet i spil på scenen.

Kursets form

Forløbet er designet ud fra de principper og metoder, som du lærer undervejs. Formen er involverende, aktiverende og udforskende. Læring og ledelse er noget, vi skaber sammen. I starten er designet stramt. Løbende bliver det mindre instruktivt og mere guidende. Til sidst er det dig sammen med de andre deltagere, der styrer farten og fremdriften.

Der vil være en gennemgående underviser med gæster undervejs. En kok og madkunstner vil være med på de første samlinger. De vil foregå på steder, der passer til temaet og bidrager aktivt til din læring og forståelse af leaderspacemetoden.

Den fysiske dimension har lige så stor vægt som den psykologiske. Derfor vil der under forløbet være fokus på søvn, træning, kost, bevægelse, restitution og åndedræt. Der er lagt vægt på iscenesættelsen, ikke mindst omkring mad og måltider, hvor sanser og rum bliver inddraget og udforsket. Glæd dig til en ekstraordinær oplevelse, der vil følge med dig resten af livet.

Pris og praktisk info

  • Pris
  • Ikke-medlemmer
    53.900 kr. (ekskl. moms)
  • Medlemmer
    49.000 kr. (ekskl. moms)
  • Dato og tidspunkt
  • Modul 1: 26. - 28. august 2024, Pension Kildegaard - start kl. 19, slut kl. 16

    Modul 2: 8. - 9. oktober 2024, Hamletscenen + Marienlyst

    Modul 3: 13. november 2024, Djøf Møde og Event, København

  • Kursets referencenr.
  • 38082
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
    26. juni 2024 kl. 16:00


    Afmeldingsfrist
    26. juli 2024
  • Yderligere info, kontakt
  • Christina Louise Thomsen

    Christina Louise Thomsen
    Kursuskoordinator
    cth@djoef.dk
    33 95 98 34

  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Se alle