Modulets temaer og opbygning
Filosofi er kunsten at stille gode spørgsmål. Filosofiens historie er en lang række undersøgelser styret af gode (og nogle gange mærkværdige) spørgsmål. Da Thomas Nagel spurgte ’hvordan føles det at være en flagermus?’, undersøgte han, om det overhovedet er muligt at leve sig ind i andres oplevelse af verden. Austin spurgte ’hvad betyder det at gøre noget med ord?’, og Popper spurgte ’hvad er forskellen på et åbent og et lukket samfund?’. Gode spørgsmål hænger sammen med gode undersøgelser.
For en leder er det at stille et filosofisk spørgsmål en særlig måde at undersøge egen praksis og egne problemstillinger på. Filosofiske undersøgelser hjælper dig til at skærpe din nysgerrighed og evne til at blive en bedre praktiker, både fordi du træner din evne til at tænke over egen praksis, og fordi det giver konkrete metoder til at begribe de komplekse problemer, du møder som leder.
På modulet bliver du introduceret til tre centrale filosofiske spørgsmål: Hvad kan jeg vide? Hvad bør jeg gøre? Hvad kan jeg håbe på? Spørgsmålene bruger du til at undersøge din egen praksis.
Du får indblik i temaerne:
- Erkendelsesfilosofi
- Etisk filosofi
- Æstetisk filosofi
Opbygning
Undervisningsdage: 3 dage
ECTS-point: 5 ECTS-point
Djøf og DTU samarbejder om Diplomuddannelsen i ledelse. Uddannelsen udbydes af DTU, som varetager undervisning og eksamen.
Få et overblik over Diplomuddannelsen i ledelse.
Vær opmærksom på prisstigninger. Se mere under ’Pris og praktisk info’.