]]>

Det talte ledere om i 2023

10 ledelsesartikler fra året, der gik.

Lederskab

15.01.24

AI, grøn omstilling, inklusion, medledelse og generationskløft er nogle af de udfordringer og landvindinger, der fyldte samtalen om ledelse i 2023. Vi har samlet 10 ledelsesartikler fra året, der gik.

1. Bryd de her 15 bias og styrk diversiteten

Diversitet er en svær nød at knække for virksomhederne, og vi er langt fra at bringe alle talenter i spil. Poornima Luthra – ekspert i diversitet fra CBS – præsenterer 15 bias, som ledere må bryde for at lykkes med diversitet.

2. Professor: Ledere skal rykke på AI nu

ChatGPT og anden kunstig intelligens kan øge din virksomheds produktivitet med op til 40-60 procent, vurderer CBS-professor Jan Damsgaard. Få hans 5 gode råd til at komme i gang nu.

 

 

3. Når lederen mangler stjerner på skulderen

Uformelle ledere – eller ledere uden personaleansvar – vinder frem i antal på arbejdspladserne. Men ofte har de ikke et klart defineret ledelsesmandat og -ansvar, og det skaber usikkerhed hos både dem selv og de kollegaer, de har fået til opgave at lede.

4. Medledelse: Giv magten til arbejdsfælleskabet

Ledelsesfilosofien medledelse er i fremmarch, og det betyder ændringer i personhierarkiet, som vi kender det. Få en introduktion til medledelse fra rådgiver Mette Aagaard.

5. 'Regenerativ' eller 'rekonstruktiv' ledelse?

Skal vi tænke ledelse helt forfra for at kunne redde verden – eller har vi allerede de fornødne redskaber? Ledelsesforskerne Søren Voxted og Billy Adamsen giver deres bud på fremtidens bæredygtige ledelse.

6. Gode råd til at lede hen over generationskløften

Debatten om unge og ældre på arbejdspladsen bliver let polariseret og præget af forudindtagede holdninger. Få seks anbefalinger til, hvordan du som leder skaber frugtbart samarbejde på tværs af generationerne.

 

7. Fem trin til at blive en inkluderende leder

Diversitet, inklusion og lige muligheder på arbejdspladsen er en dagsorden, som lige nu flytter sig med høj fart. CBS-professor og ekspert i diversitet Sara Louise Muhr deler sine anbefalinger til inkluderende ledelse.

8. Ledere oplever stigende krydspres

Mange ledere føler sig pressede fra flere fronter, viser undersøgelser. Men det er ikke lederens individuelle ansvar at sikre egen trivsel. Det er en fælles opgave, påpeger ledelseskonsulenter.

9. Manglen på arbejdskraft skal løses med god ledelse 

Danmark står i en situation, hvor manglen på kvalificeret arbejdskraft vil blive historisk høj. Det kræver helt suveræn ledelse, mener ledelseseksperterne Lilian Mogensen og Henrik Holt Larsen.

10. Sådan undgår ledere greenwashing

Det starter hos den øverste ledelse, når virksomheder vil sikre god klimakommunikation og styre uden om greenwashingens fælder. Det fortæller kommunikationsekspert Astrid Haug.

Arrangementer

Arrangementer og netværk for dig, der er leder eller overvejer at gå ledervejen

Se alle arrangementer